Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νέα Δημοκρατία: Ο φόβος της Ντόρας δεν επιτρέπει ρηξικέλευθες τομές



Την έναρξη της εκκαθάρισης και των εκ βαθέων αλλαγών εκτιμούν ότι σηματοδοτεί το μήνυμα που έδωσε την Παρασκευή στη σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι πλέον «η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα γυάλινα λόγια έχει πεθάνει».
Με ανακούφιση άκουσαν και στη Μεσσηνία τα λόγια αυτά όσοι αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρούν ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να απελευθερωθεί και από μεσσηνιακά «βαρίδια», που σε πολλές περιπτώσεις την μπλοκάρουν.
Από βδομάδα
Οι εξελίξεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να «τρέχουν» και σε ζητήματα που αφορούν στη Μεσσηνία από την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, τα δύο στρατόπεδα που εμφανέστατα έχουν δημιουργηθεί στη Μεσσηνία αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τηρούν στάση αναμονής. Πάντως, ρηξικέλευθες τομές δε θα υπάρξουν, αφού η αποχώρηση στελεχών και η προσχώρησή τους στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ένα ρίσκο που δε θα πάρει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία. Αυτό ενέχει, φυσικά, τον κίνδυνο να γυρίσει μπούμερανγκ, και στελέχη που πιστεύουν ότι έχουν ήδη ανεχτεί πολλά να μην υποκύψουν και τούτη τη φορά.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε απ’ όλους τους προέδρους των ΝΟΔΕ οι οργανώσεις να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή για εκλογές, ενώ ζήτησε καθαρές γραμμές και ψηφοδέλτια για τις κλαδικές εκλογές σε επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους κ.ά. Γι’ αυτό όλες οι οργανώσεις θα προχωρήσουν σε αποτύπωση των στελεχών που είναι διαθέσιμα.

Επιτήρηση
Μια από τις προτεραιότητες που τέθηκαν είναι η συγκρότηση πλέον περιφερειακών οργάνων, γι’ αυτό και θα προωθηθεί άμεσα αλλαγή καταστατικού. Πιθανός θεωρείται και ο ορισμός τομεαρχών σε κάθε ΝΟΔΕ, προκειμένου να μην επαναληφθούν από τις Νομαρχιακές λάθη του παρελθόντος.
Βαρύ, στο μεταξύ, θεωρείται το κλίμα για το γραμματέα Οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, αφού είχε αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι της υποψηφιότητας του Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον βοηθά να βλέπει με αισιοδοξία την εξέλιξή του μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αχαΐας ο κ. Αγγελάκας δέχθηκε έντονη επίθεση και κατηγορίες ότι λειτούργησε παρασκηνιακά και κατά των κομματικών επιλογών.
Άλλωστε, είναι σίγουρο πως οι όποιες ανακατατάξεις και αναδιαρθρώσεις θα ξεκινήσουν από την κορφή.
Της Βίκυς Βετουλάκη

2 σχόλια:

  1. Ντόρα , προχώρα!!!! Δώσε διέξοδο στα αδιέξοδα!!!
    Η Κυπαρισσία είναι μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα