Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Εκρηκτική συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομίας στη Βουλή

Πυρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Τα πυρά βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας δέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας στη συνεδρίαση των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας. Σε μία εκρηκτική συνεδρίαση, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τα εργασιακά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας, καθώς όπως επεσήμαναν, «καλούνται να επικυρώσουν ειλημμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί».
Μάλιστα, ορισμένοι «πράσινοι» βουλευτές ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές εκείνων που ζήτησαν να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Το επίμαχο νομοσχέδιο συζητείται σήμερα σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εργασίας και αύριο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Την ίδια ώρα, χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης με τα συνδικάτα έδινε στην αντιπαράθεση για το πολυνομοσχέδιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι υπάρχουν ακόμη «ομάδες που έχουν πολύ ισχυρή φωνή. Πενήντα υπάλληλοι εδώ, εκατό υπάλληλοι εκεί που φωνασκούν και κλείνουν τους δρόμους για να διατηρήσουν τα 500 ή τα 1.000 ευρώ που αδίκως απέκτησαν», είπε ο Θ. Πάγκαλος.
Στον αντίποδα ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί σε μερίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν οι δηλώσεις που έκανε στο Βήμα Fm, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουρουμπλής. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα δώσει μάχη μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για κοινωνική ευθύνη. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αντίθετος με την οριζόντια περικοπή μισθών στις ΔΕΚΟ, ενώ χαρακτήρισε λάθος την υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων, με πρόσχημα -όπως είπε- την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα