Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Μάχεται να μην εκδοθεί ο Ασάνζ

Ο 39χρονος ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε σήμερα σε δικαστήριο στο Λονδίνο ότι θα δώσει μάχη για να μην εκδοθεί στη Σουηδία, λίγο μετά την σύλληψή του από τις αρχές της Βρετανίας.
Ο βρετανός δικαστής, Χάουαρντ Ριντλ, από την πλευρά του, αρνήθηκε να αφήσει προσωρινά ελεύθερο με εγγύηση τον Ασάνζ, κρίνοντας ότι δεν θα εμφανιστεί στις αρχές ξανά για τις ακόλουθες διαδικασίες και τον έθεσε υπό κράτηση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, εν αναμονή της ακρόασης για την έκδοσή του.
Ο Ασάνζ κατηγορείται στη Σουηδία ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο γυναίκες, αν και ο ίδιος το αρνείται.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ρώιτερς, ο Ασάνζ, συνελήφθη αφού εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχε με τις αρχές.
Η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του, Μαρκ Στίβενς χθες το βράδυ, αφού πρώτα έλαβε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις σουηδικές αρχές.
Εκπρόσωπος του Wikileaks, του ιστότοπου από τον οποίο διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες μυστικά αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα, τόνισε πως η σύλληψη του Ασάνζ συνιστά επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και πρόσθεσε πως οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν.

«Καλό νέο η σύλληψη του Ασάνζ»


«Όποια κι αν είναι η εξέλιξη σε σχέση με τον Τζούλιαν Ασάνζ, δεν θα αλλάξει τα σχέδιά μας όσον αφορά τις αποκαλύψεις που θα γίνουν σήμερα και τις επόμενες μέρες», είπε ο Κριστίν Χράφνσον.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, χαρακτήρισε «καλό νέο» τη σύλληψη του Ασάνζ. «Δεν μου το έχουν πει ακόμη αλλά αυτό μου φαίνεται καλό νέο», τόνισε ο Ρόμπερτ Γκέιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα