Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δημόσια Διαβούλευση: Με πακέτο φορολογικών και χρηματοδοτικών εργαλείων ο επενδυτικός νόμος Χρυσοχοίδη

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ | 

Με προτάσεις για συνδυασμό φοροαπαλλαγών και επιχορηγήσεων κεφαλαίου, με μεγάλες διευκολύνσεις στο leasing αλλά και με άμεση δραστηριοποίηση του ΕΤΕΑΝ, του Ταμείου που αντικαθιστά το ΤΕΜΠΜΕ για την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.Μ. Χρυσοχοίδης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του νέου επενδυτικού νόμου, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.
Οι φοροαπαλλαγές επί των κερδών θα διαρκούν έξι χρόνια (και οχτώ χρόνια για νέες επιχειρήσεις) ενω οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου θα έχουν σχέση τραπεζικής προς δημόσια χρηματοδότηση 2 προς 1, με την δημόσια δανειοδότηση να χορηγείται με μηδενικό επιτόκιο.
Ανάμεσα στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:
1. Ετήσιος, προσδιορσιμένος Προϋπολογισμός ενίσχυσης επενδύσεων που θα καθορίζει το ποσοστό που αναλογεί στις διάφορες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων, τις κατηγορίες οικονομικών δραστηριοτήτων που είναι επιλέξιμες, την κατανομή των ενισχύσεων στις περιφέρειες και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
2. Φοροαπαλλαγές τριπλάσιες από το άθροισμα επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων. Συγχρόνως θα υλοποιούνται οι συμβάσεις του ΕΤΕΑΝ με τις τράπεζες.
3. Σταθερές ημερομηνίες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων: δύο φορές το χρόνο, τέλος Απριλίου και Οκτωβρίου. Θα ακολουθεί αξιολόγηση, αρχική έγκριση, δανειακή σύμβαση, τελική σύμβαση και υλοποίηση της επένδυσης.
Ο νέος επενδυτικός νόμος χωρίζεται σε τέσσερις κατευθύνσεις: νεανική επιχειρηματικότητα, μεγάλα επενδυτικά σχέδια, επιχειρηματικά σχέδια για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και επενδύσεις συνέργειας και δικτύωσης.

Το νομοσχέδιο

Η αιτιολογική έκθεση

2 σχόλια:

  1. Φτωχοκομείο η Ελλάς!
    Αυτός (Ο Χρυσοχοϊδης)προσποιείται ότι δεν ξέρει τίποτα!!!
    Μας εμφανίζεται σαν δήθεν σοσιαλιστής!
    Φανταστείτε και ακόμα δεν ήρθαν οι απόκριες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ!!!ΚΑΙ ΤΟ Μ..ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ!!!
    ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ..ΔΕΝ ΠΑΙΖΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα