Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Φιλιατρά: Απόπειρα διάρρηξης καταστημάτων

ImageΔύο απόπειρες διαρρήξεων σημειώθηκαν σε, ισάριθμα, καταστήματα προχθές βράδυ στα Φιλιατρά. Μάλιστα, ο τρόπος των παραβιάσεων είναι πανομοιότυπος (έσπασαν τα τζάμια), που «οδηγεί» στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Ωστόσο, οι άγνωστοι δεν πρόλαβαν να «μπουκάρουν» στα καταστήματα. Μετά από έλεγχο που έκαναν οι ιδιοκτήτες στα εμπορεύματά τους, δε φαίνεται να εκλάπη κάτι.
Το γεγονός, πάντως, ότι και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε καταστήματα που βρίσκονται και λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της πόλης των Φιλιατρών, δείχνει ότι οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί και δε φοβούνται ούτε υπολογίζουν, πια, τίποτα. Όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, δεν ξέρουν πώς και από πού να φυλαχθούν.
Γενικά, στην πόλη επικρατεί φόβος και ανασφάλεια από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, με τις παραβατικές συμπεριφορές να είναι σχεδόν καθημερινό, θλιβερό, φαινόμενο… Του Ηλία Γιαννόπουλου
Φανερά ανήσυχος από την απόπειρα παραβίασης, ο Θανάσης Ψιλόπουλος, με κατάστημα εργαλείων – μηχανημάτων – χρωμάτων – σιδηρικών, δίπλα στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, μας
είπε: «Κλείσαμε το μαγαζί κατά τις 8.00 το βράδυ και μετά πήγαμε έξω, με τον πατέρα μου, στην πλατεία. Η μητέρα μου εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι μας, ακριβώς επάνω από το μαγαζί. Κατά τις 10.00 που επέστρεψα, πήγα να τραβήξω το αυτοκίνητο που το είχα μπροστά στο μαγαζί και είδα ότι είχαν ρίξει την τζαμαρία της πόρτας… προφανώς για να μπουν. Έβαλα τις φωνές… Ήρθαν οι δικοί μου, πήραμε την Αστυνομία, ήρθαν και αυτοί, περιμέναμε μήπως είναι κάποιος μέσα, αλλά τίποτα. Ψάξαμε, δεν είδαμε κάτι. Από τον έλεγχο που κάναμε στο μαγαζί, δε λείπει κάτι από τα αντικείμενα μεγάλης αξίας που έχουμε. Αν πήραν κάτι μικρό και δεν το έχουμε διαπιστώσει, δεν ξέρουμε…».
Όπως ανέφερε ο κ. Ψιλόπουλος, το περιστατικό σημειώθηκε μάλλον 9.00 με 9.30 μ.μ. «Εδώ είναι το κέντρο του πεζόδρομου, υπάρχει μεγάλη κίνηση, δηλαδή δε φοβούνται τίποτα, έχουν αποθρασυνθεί τελείως… Κάτι πρέπει να γίνει… Συνέχεια τέτοια περιστατικά έχουμε στα Φιλιατρά. Υπάρχει ανασφάλεια μεγάλη και φόβος. Φταίει και το κράτος. Τι να κάνει η Αστυνομία; Δεν υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Πρέπει σε κωμοπόλεις, όπως τα Φιλιατρά, που έχουν έρθει πολλοί αλλοδαποί (δεν έχουμε πρόβλημα με όλους τους ανθρώπους), να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και να υπάρχει αστυνόμευση… Τώρα, με το νέο Δήμο, να γίνει Δημοτική Αστυνομία, για να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση σε κάθε πόλη και χωριό…» σχολίασε ακόμη.
Η Αναστασία Γυφτάκη, από το κατάστημα «Ο Κήπος της Εδέμ» (με φρούτα και λαχανικά), ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Τη νύχτα παραβιάσανε το μαγαζί, σπάζοντας το τζάμι της πίσω πόρτας με σιδερένιο αντικείμενο… Αυτό έγινε λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα. Ο γείτονας που μένει στο σπίτι ακριβώς επάνω από το κατάστημα άκουσε το θόρυβο από το τζάμι που έσπασε και κατέβηκε κάτω. Οι δράστες, τρία άτομα ήταν όπως είδε ο γείτονας, μόλις κατέβηκε τρόμαξαν και έφυγαν. Δεν πρόλαβαν να μπουν στο κατάστημα… Αμέσως μας ειδοποίησε, ήρθαμε κι εμείς, μετά ήρθε και η Αστυνομία, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Η Αστυνομία πήρε το σιδερένιο αντικείμενο για αποτυπώματα…».
Η κα Γυφτάκη σημείωσε ακόμη πως «σχεδόν κάθε μέρα μαθαίνουμε και για ένα τέτοιο περιστατικό. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες… Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Κάτι πρέπει να γίνει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα