Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

"Κινέζικη μαφία"

ImageΔύο απαγωγές με λύτρα 170.000 ευρώ!
Ακόμα μία απαγωγή είχε διαπράξει ο 39χρονος Κινέζος που  χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή προφυλακίσθηκε για την απαγωγή το Σεπτέμβριο 38χρονου Κινέζου από τη Γαστούνη Ηλείας, τον οποίο οι δράστες άφησαν ελεύθερο 7 ημέρες μετά στα Φιλιατρά, κι αφού τον περιέφεραν με αυτοκίνητο ζητώντας χρήματα.
Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι δύο Κινέζοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις δύο απαγωγές, ενώ στη δεύτερη περίπτωση φαίνεται να απέσπασαν 170.000 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό του δράστη σε Τράπεζα της Κίνας.

Σκοτεινά σημεία στην υπόθεση εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού δεν έχει διευκρινιστεί αν ο συλληφθείς, αλλά και όσοι καταζητούνται, έφθασαν παράνομα στη χώρα μας με μοναδικό σκοπό να διαπράξουν αυτές τις απαγωγές ή διέμεναν εδώ. Πάντως, η περιφέρεια της Κίνας απ’ όπου προέρχεται ο δράστης φαίνεται να έχει μεγάλο πρόβλημα με τέτοιου είδους εγκληματικότητα και «οργανώσεις». Πήραν 170.000 ευρώ
Όπως προέκυψε από την προανάκριση μετά τη σύλληψη του δράστη, όταν εντοπίσθηκε στην Καρδαμύλη το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν κάνει την πρώτη απαγωγή, στις 18 Οκτωβρίου από την Κυπαρισσία απήγαγαν 47χρονη Κινέζα, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της, ασκώντας της σωματική βία. Αυτόπτης μάρτυρας είδε το σκηνικό και ενημέρωσε τους οικείους της, ωστόσο η αναφορά της απαγωγής έγινε δύο μέρες αργότερα από τον αδελφό της στην Ασφάλεια Αττικής.
Ο συλληφθείς μαζί με τους άλλους δύο ομοεθνείς του που καταζητούνται, είχαν νοικιάσει διώροφο σπίτι στη Μάνη, στον Πύργο του Δήμου Λεύκτρου, στο οποίο κρατούσαν την 47χρονη, με δεμένα μάτια όλες τις ημέρες. Από το σύζυγό της με τον οποίο επικοινωνούσαν, ζητούσαν επίμονα 300.000 ευρώ ως λύτρα, ενώ τελικά κατέθεσε σε τράπεζα της Κίνας 170.000 ευρώ. Οι δράστες, τελικά, απελευθέρωσαν τη γυναίκα 12 ημέρες μετά την απαγωγή της και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 30ής Οκτωβρίου στην περιοχή της Πύλου.
Εις βάρος του δράστη έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Της Βίκυς Βετουλάκη

1 σχόλιο:

  1. MHN ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ,ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα