Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος με χάκερ στο διαδίκτυο


Αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι πράγματι υπήρξε επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του κ. Τσίπρα και λαμβάνουν μέτρα για να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι ανάλογο.
του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Το… τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ήταν κυβερνοεπιθέση!
Η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ανέλαβε τις έρευνες για την επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι πράγματι υπήρξε επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του κ. Τσίπρα και λαμβάνουν μέτρα για να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι ανάλογο. Οι χάκερ δεν είχαν ως στόχο να υποκλέψουν ή να αλλοιώσουν περιεχόμενο αλλά να ρίξουν την ιστοσελίδα με την απλή μέθοδο DDoS (μέθοδος που στοχεύει στο να κάνει τον server να καταρρεύσει μέσω της υπερφόρτωσης δεδομένων).
Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.
Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης». Οι Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται στο facebook ότι αυτοί είναι που χάκαραν την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά «που είναι δικιά μας». Νωρίτερα, πάντως, κυβερνητικές πηγές είχαν κάνει λόγο για τεχνικό πρόβλημα συνεπεία του οποίου είχε πέσει η ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η τουρκική ομάδα χάκερ Aslan NeferTim ανέλαβε την ευθύνη: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Στο μεταξύ τον «νόμο» στα χέρια τους απειλούν να πάρουν οι Έλληνες χάκερς, μετά την επίθεση Τούρκων στο site του πρωθυπουργού.
Με ανάρτησή τους στο facebook, οι Έλληνες Anonymous, όπως αυτοαποκαλούνται, απειλούν τους Τούρκους, που φέρονται ότι «έριξαν» το πρωθυπουργικό site «Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!».
Λιγο πριν τα μεσανυχτα της Παρασκευης, ομάδα Ελλήνων χάκερς ξεκίνησαν επίθεση σε τουρκικές ιστοσελίδες και έριξαν ήδη τη σελίδα τηλεοπτικού σταθμού της Τουρκίας.






H επίθεση των τουρκων χακερ

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργική σελίδα δε λειτουργούσε το απόγευμα της Παρασκευής. Τότε, Τούρκοι χάκερς με ανάρτησή τους στο twitter, ανέλαβαν την ευθύνη λέγοντας μάλιστα ότι «Η Αγιά Σοφιά είναι δική μας».

Από το Μαξίμου, αν και επεσήμαναν ότι όντως υπήρξε πρόβλημα στη σελίδα δεν επιβεβαιώθηκε ότι η μη λειτουργία του site είναι έργο χάκερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα