Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Προβληματίζει η απουσία των περιφερειακών συμβούλων


Η απουσία συμβούλων της πλειοψηφίας από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που έχει οδηγήσει στη διακοπή τους, λόγω έλλειψης απαρτίας, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και έχει δώσει τροφή για πολιτικά σχόλια.
Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν δυσαρεστηθεί, γιατί έμειναν εκτός των επιλογών του περιφερειάρχη Π. Τατούλη από τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών, αλλά και απ’ αυτές των συντονιστών - "τοποτηρητών" των αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο ορισμός τους ως εντεταλμένων συμβούλων με κάποια αρμοδιότητα δε θεωρείται ικανός να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υποβάθμισή τους.
Μια άλλη εκτίμηση που δε φαίνεται να έχει μεγάλη βάση, είναι ότι υπάρχει αντίδραση στη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για το μεγάλο κόστος της διαχείρισης των σκουπιδιών, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα για τη συγκεκριμένη ΣΔΙΤ από τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Περιφέρεια.
Κληθείσα να σχολιάσει την εικόνα της αποχής των συμβούλων από μας, χθες, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη υποστήριξε πως «δεν πιστεύω ότι είναι σκόπιμη και πως δίνει πολιτικά μηνύματα. Είναι συγκυριακή υποχρέωση».


Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα