Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

«Εκρυψαν» πάνω από 1 εκατ.€ τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία

Η σκούπα των εφοριακών σε νησιά και τουριστικά θέρετρα αποκαλύπτει «τέρατα» φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις με τζίρους εκατομμυρίων αλλά και μικρότερες που δεν υπολείπονται σε κέρδη.
Τέσσερα ξενοδοχεία «έκρυβαν» 1 εκατ. ευρώ το μήνα
Στο στόχαστρο των ελέγχων της ΑΑΔΕ μπήκαν 4 μεγάλα ξενοδοχεία σε Ρόδο (2 μονάδες), Κέρκυρα και Ηλεία καθώς διαπιστώθηκε απόκλιση πάνω από 1 εκατ. ανάμεσα στα εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα και στα δηλωθέντα όπως αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιούλιο.
Εγινε έρευνα στις πλατφόρμες Booking και Trivago, στα site των ξενοδοχείων και οι ελεγκτές της ΑΔΑΕ κατέληξαν στην εκτίμηση ότι το καθένα από αυτά απέκρυψε τον μήνα Ιούνιο πάνω από 1 εκατ.
Κρεπερί με ειδικό λογισμικό
Στην Οία της Σαντορίνης οι αρχές επέβαλαν λουκέτο 48 ωρών σε εστιατόριο που δεν

έκοβε αποδείξεις. Μάλιστα είχαν ελεγχθεί και οι σουίτες του ίδιου Ιδιοκτήτη στην περιοχή και είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο.
Στη Μύκονο επιβλήθηκε λουκέτο τεσσάρων ημερών σε εστιατόριο που είχε ελεγχθεί ξανά μέσα τον Αύγουστο. Ο ιδιοκτήτης ήταν ήδη υπότροπος για τη μη έκδοση αποδείξεων.
Στην Αφάντου της Ρόδου επιχειρηματίας που νοίκιαζε 500 ομπρέλες σε παραλία βρέθηκε να μην έχει κόψει ούτε μια απόδειξη. Οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτο 48 ωρών και ομπρέλες του αποσύρθηκαν από την παραλία.
Στη Νάξο επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών σε ψαροταβέρνα που δεν είχε κόψει 116 αποδείξεις.
Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε, τέλος, σε κρεπερί στη Σκιάθο όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο ο καταστηματάρχης να έχει «πειράξει» την ταμειακή του μηχανή με ειδικό λογισμικό. Από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου η κρεπερί δεν είχε κόψει 655 αποδείξεις!
«Υπόδειγμα» γνωστό beach bar της Μυκόνου - ΦΠΑ 1 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο Οι εκτεταμένοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς καθώς όπως προέκυψε σε έλεγχο γνωστού beach bar restaurant της Μυκόνου τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Ιούλιο ανήλθαν στο 1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 50% απο τον αντίστοιχο έλεγχο του 2016. Κατά τις πληροφορίες ο μηνιαίος τζίρος προσέγγισε το φετινό Ιούλιο τα 4 εκατ.ευρώ! Ενώ το σύνολο των 260 εργαζόμενων ήταν δηλωμένο και ασφαλισμένο.
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα