Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Μόλις στα 5 € το μήνα η επιδότηση του internet των πρωτοετών

Μόλις στα 5 ευρώ το μήνα ανέρχεται το μέγιστο της επιχορήγησης του Internet για τους πρωτοετείς φοιτητές που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Οι ανακοινώσεις για το επιδοτούμενο internet για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που θα εγγραφούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας, έγιναν από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για σταθερή ή κινητή (mobile) σύνδεση για 12 μήνες.
Σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 θα δοθεί κουπόνι (voucher) που θα αντιστοιχεί με επιχορήγηση του 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής

ή κινητής (mobile) σύνδεσής τους.
Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε φοιτητή ανέρχεται στα μόλις πέντε ευρώ (5,00 €) ανά μήνα.
Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου θα είναι εξαιρετικά απλές (μέσω διαδικτυακής πύλης) και θα δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των €3.062.000 σε δημόσια δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα