Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

«Πάγωμα» εισφορών και ακατάσχετο λογαριασμό προανήγγειλε ο Τσίπρας

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για τον οποίο εργάζεται η κυβέρνηση, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη θετική πορεία της οικονομίας. Ειδικότερα για τον τουρισμό είπε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά, καθώς μέχρι και τον Ιούλιο τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, και απαντώντας και σε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων τόνισε:
-Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμη η Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία θα προσφέρει σημαντική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
-Η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση.
-Το "πάγωμα" των ασφαλιστικών εισφορών θα ισχύσει με την ψήφιση νόμου τις επόμενες


μέρες.
Άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Θεσσαλονίκη είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.

Η αλλαγή στον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη συνίσταται στο γεγονός ότι προχώρησαν μεγάλα έργα στην περιοχή, που είχαν γίνει "ανέκδοτο" για πολλά χρόνια, τόνισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παράδοση σε κυκλοφορία των δίδυμων σηράγγων στα Τέμπη, στους κάθετους άξονες στην Εγνατία οδό, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το Λιμάνι.

Συνίσταται, επίσης, στη λειτουργία του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στην πόλη, στο οποίο και έγινε η συνάντηση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των φορέων κατέβαιναν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, και αυτή η αλλαγή σχολιάστηκε θετικά από τους φορείς.

Ακόμα η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό για να κάνει το προηγούμενο διάστημα σημαντικές διεθνείς συναντήσεις, όπως η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η Διμερής Ελλάδας-Σερβίας και η Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις αστικές συγκοινωνίες είναι αυτή που θα κρίνει την προσπάθεια.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έθεσαν τα αιτήματα σχετικά με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη φορολογία και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν. Στα θέματα του ΟΑΣΘ, του μετρό και του λιμανιού υπήρξε αναγνώριση, εκ μέρους των φορέων, ότι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρούχα.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, τα Επιμελητήρια (Εμπορικό-Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό, Τεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό), ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορμπίδης, άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, «γιατί πολλά από αυτά που είπαν πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν».

Το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Πρέσπες, όπου το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Παράλληλα, αύριο θα έχει επαφές με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ θα συναντηθεί και με δημάρχους του νομού Φλώρινας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα