Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Με συνοδούς φέτος η μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας, που περιλαμβάνει και τα προνήπια

Σε εξέλιξη ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, που ολοκληρώνεται 4 Σεπτεμβρίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών των δημοσίων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας, για την επόμενη διετία και συγκεκριμένα για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019.
Είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.865.962,44 ευρώ και οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους αναδόχους μπορούν να υποβληθούν μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) έως τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, ενώ το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου.
Συνοδοί
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 195 δρομολόγια με ταξί και 22 με λεωφορεία για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αυτό που θα εφαρμοσθεί φέτος για πρώτη φορά είναι ότι στην πλειοψηφία των λεωφορείων που θα μεταφέρουν παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ανάδοχος θα

πρέπει να ορίσει και συνοδούς.
Συνοδός φέτος προβλέπεται και για τα ΑμΕΑ με αμαξίδιο. Για τα συγκεκριμένα παιδιά ο διαγωνισμός προβλέπει ειδικά διαμορφωμένο όχημα και σε περίπτωση που δεν κατατεθεί προσφορά, τότε ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί και για ενδιαφερόμενα ταξί, με υποχρεωτική όμως την παρουσία συνοδού.
Και τα προνήπια
Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό και εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωσή του θα καλυφτεί περίπου το 70% των αναγκών για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία.
Σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές σε δρομολόγια, οι οποίες επέρχονται κάθε χρόνο με τη έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω μεταγραφών μαθητών και άλλων αναγκών.
Δυστυχώς, όμως, και φέτος το έργο της μεταφοράς δε θα ξεκινήσει μαζί με την σχολική χρονιά. Εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τις διαδικασίες του διαγωνισμού, το έργο της μεταφοράς θα ξεκινήσει περίπου στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά δικαιούνται μεταφορά και τα προνήπια, η οποία θα περιλαμβάνεται σε άλλο διαγωνισμό, που θα προκηρυχτεί το επόμενο διάστημα.
Της Βίκυς Βετουλάκη - tharrosnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα