Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Και ο ΙΣΑ καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα και η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Μετά την ΠΟΕΔΗΝ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει απαράδεκτη αναμονή στην έναρξη της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών.
Ο ΙΣΑ τα τελευταία χρόνια έχει κατά επανάληψη καταγγείλει την απαράδεκτη και εγκληματική (ενόψει της φύσης της νόσου) αναμονή ,στην οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς προκειμένου να ξεκινήσουν ακτινοθεραπείες και έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει μέτρα.
Σημειώνεται πως για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μετά από αναφορά που κατέθεσε ο ΙΣΑ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 26 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 22 Ιουνίου 2017, δια του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το «ιστορικό»

Ειδικότερα ο ΙΣΑ στις 24 Δεκεμβρίου 2014, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί, η πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών στην αναγκαία για αυτούς θεραπεία.
Επανήλθε στο θέμα στις 28 Μαρτίου 2016, με νέα επιστολή στην οποία επεσήμανε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζητούσε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα.
Στις 11 Μαΐου 2016, με αφορμή περιστατικό 55χρονου ασθενή που περίμενε τέσσερις μήνες για να ξεκινήσει τη θεραπεία του, ο ΙΣΑ ζήτησε για άλλη μια φορά με επιστολή του, στο υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για να επιλυθεί το πρόβλημα.
Στη συνέχεια στις 26 Μαΐου 2016, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία, με την οποία ζητούσε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, για τις μεγάλες αναμονές για έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών που έχει ως αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους.
Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα