Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Τετράδυμες αδερφές από τον Πύργο πέτυχαν στο πανεπιστήμιο!

Γεννήθηκαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά. Δεν χωρίστηκαν ούτε για μια στιγμή στη ζωή τους και δε θα το κάνουν ούτε τώρα, αφού οι τετράδυμες Αιμιλία, Μαριάνα, Νικολία και Χριστίνα Καρυανού, φοιτήτριες από χθες το πρωί, θα σπουδάσουν μεν σε διαφορετικές σχολές, αλλά θα είναι και πάλι όλες μαζί, στην Αθήνα.
Τα τέσσερα κορίτσια, μαθήτριες του 2ου Λυκείου Πύργου μέχρι πρότινος, από την πρώτη στιγμή της ζωής τους, πορεύονται μαζί…στο νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, στις δραστηριότητες, στις εκδρομές, στις παρέες. Δεν είναι μόνο αδελφές, αλλά και φίλες…κολλητές. Τόσο που, μέχρι να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, είχαν το άγχος μη τυχόν και κάποια από τις τέσσερις περάσει σε διαφορετική πόλη.
Τελικά, οι γλυκύτατες τετράδυμες, θα συνεχίζουν μαζί, έστω κι αν η Μαριάνα, θα λείπει συχνά, αφού πέτυχε την εισαγωγή της στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ). Αν και η πρώτη της επιλογή ήταν η Αεροπορία, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της, αφού είναι αποτέλεσμα δύσκολης προσπάθειες, με κόπους και θυσίες. «Ας μην ξαναέρθει αυτός ο χρόνος γιατί ήταν πολύ δύσκολος. Τελειώνει όμως με θετικά. Από τη μια η επιτυχία και από την άλλη το γεγονός ότι αυτή η περίοδος μας βοήθησε να δεθούμε ακόμα περισσότερο και η μια βοηθούσε και στήριζε

την άλλη», λέει η ίδια, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς».
Η Αιμιλία, φοιτήτρια πια στο τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου, ήταν αυτή που είχε το περισσότερο – ίσως – άγχος, μήπως και δεν πετύχει τη σχολή της Αθήνας, και χρειαστεί να σπουδάσει στην Κρήτη. Τελικά, το άγχος έφυγε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και αυτό που επικράτησε ήταν η απόλυτη χαρά, αφού πέτυχε την Σχολή της πρώτης της προτίμησης, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά της που θα συνεχίσει να είναι μαζί με τις αδελφές της και στην φοιτητική ζωή. Η Νικολία, ήταν ίσως η πιο σίγουρα από όλες, αφού λόγω του ειδικού μαθήματος που έδωσε, ήξερε πως τα μόρια που έχει συγκεντρώσει της εξασφαλίζουν το εισιτήριο για την εισαγωγή της στην σχολή της πρώτης της προτίμησης. Έτσι, από χθες είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κι εδώ όμως, οι τρεις αδελφές της έπαιξαν το ρόλο τους, αφού ήταν αυτές που της μετέφεραν την ευχάριστη είδηση και «πέταξε» κι αυτή από τη χαρά της. Τέλος, η Χριστίνα, πέτυχε την εισαγωγή της στην Σχολή Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΑΣΠΑΙΤΕ) και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της, όχι μόνο για την επιτυχία στη σχολή αλλά και για το γεγονός ότι δε θα χωριστούν ούτε στις σπουδές. Γιατί, έστω και αν έχουν και τις ξεχωριστές παρέες τους, πάντα απολαμβάνουν η μια την παρέα της άλλης.
Τα τέσσερα κορίτσια, εκτός από τη χαρά τους που μοιράστηκαν με την εφημ. «Πατρίς», δεν ξέχασαν και τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα τους σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Είπαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές τους στο σχολείο και στο φροντιστήριο κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στους αγαπημένους τους γονείς, τον Νίκο και την Μαρία, που είναι και θα οι στυλοβάτες τους σε κάθε επίπεδο.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα