Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Τα θανατηφόρα τροχαία ξεματώνουν την Πελοπόννησο


Ψηλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον κατάλογο των θανατηφόρων τροχαίων
Σε «περίοπτη» θέση στον κατάλογο με τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες όπου καταγράφονται οι περισσότεροι νεκροί από τροχαία έχει καταφέρει η Ελλάδα να τοποθετήσει συνολικά έξι περιοχές της.
Η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση (καταλαμβάνοντας την πρώτη μεταξύ των ελληνικών περιφερειών), καθώς το 2015 σημειώθηκαν 124 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο στην έκτη θέση με 119 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, η Πελοπόννησος με 108 νεκρούς στην όγδοη θέση, η Κρήτη και η Στερεά Ελλάδα στην 23η θέση με 95 νεκρούς η κάθε μία και η Ήπειρος στην 26η θέση με 94 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Παρά το γεγονός ότι έως και το 2015 παρατηρούνταν μείωση των νεκρών από τροχαία σε όλη τη χώρα, η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη κατά την οποία καταγράφηκε άνοδος των θανάτων στην άσφαλτο συνολικά στη χώρα.
Το 2016 σημειώθηκαν 752 θανατηφόρα τροχαία έναντι 746 το προηγούμενο έτος καταγράφοντας αύξηση 0,8%. Την ίδια στιγμή, οι νεκροί από τροχαία ανέβηκαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα το 2016 οπότε και άγγιξαν τους 804, έναντι 796 το 2015.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Eurostat, οι Περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων βρίσκονται, στην πλειονότητά τους, σε χώρες της Δύσης και του Βορρά της Ευρώπης, ενώ τα πιο υψηλά ποσοστά καταγράφονται σε χώρες του Νότου και της Ανατολής. Ένα αξιόπιστο σύστημα αστικών συγκοινωνιών και η καλή ποιότητα του εθνικού δικτύου συντελούν στον περιορισμό των τροχαίων, σύμφωνα με τη Eurostat.
Την ίδια στιγμή, η Eurostat διαπιστώνει ότι σε πόλεις όπου παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα τροχαία είναι περιορισμένα λόγω της χαμηλής ταχύτητας που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα. Υψηλά ποσοστά νεκρών από τροχαία παρατηρούνται σε περιοχές με μικρά και όχι πολύ ανεπτυγμένα εθνικά οδικά δίκτυα όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, οι χώρες της Βαλτικής και η Ελλάδα.

Ιούλιος 2017
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου δημοσίευσε συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα:

Ι. Τροχαία Ατυχήματα.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 62 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 63 που σημειώθηκαν το 2016 (μείωση 2%). Ειδικότερα σημειώθηκαν:
•11 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 6 τον Ιούλιο του 2016 (αύξηση 83%)
•5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον Ιούλιο του 2016 (μείωση 17%)
•46 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 51 τον Ιούλιο του 2016 (μείωση 10%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 89 παθόντες (έναντι 94 τον Ιούλιο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•12 νεκροί έναντι 6 τον Ιούλιο του 2016
•7 σοβαρά τραυματίες έναντι 8 τον Ιούλιο του 2016
•70 ελαφρά τραυματίες έναντι 80 τον Ιούλιο του 2016.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης  πηγη: Το θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα