Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Χειροκρότησαν τη Φιλαρμονική και τα χορευτικά στην πλατεία των Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Με εμφάνιση της Φιλαρμονικής και παράσταση τριών χορευτικών τμημάτων στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών «έκλεισε» προχθές το βράδυ τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ενώ το πολυπληθές κοινό είχε γεμίσει τα καταστήματα της πλατείας!
Με ρεπερτόριο από το διεθνή κινηματογράφο, ελληνικές συνθέσεις και κλασσική μουσική έδωσε την τρίτη της συναυλία για το καλοκαίρι η Φιλαρμονική. Τα δύο χορευτικά τμήματα των ενηλίκων χόρεψαν χορούς από την Ήπειρο και λαϊκούς, ενώ το τμήμα των μικρότερων χορούς της Μακεδονίας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος ο οποίος τόνισε την αξία της πολιτιστικής παρουσίας του 91χρονου, πλέον, Συλλόγου Φιλοπροόδων για την πόλη των Φιλιατρών!
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Βιβή Παντελάκη, επισήμανε πως οι σημαντικότερες δραστηριότητες του Συλλόγου αυτό το καλοκαίρι, πέρα από τις καθιερωμένες και θεσμοθετημένες πια εμφανίσεις της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων, ήταν η εκδήλωση για την ανάδειξη του μνημείου της Βλαχέρνας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Μεικτής Χορωδίας του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας στις 12 Ιουλίου. Επίσης, η για δεύτερη χρονιά οργάνωση του ροκ φεστιβάλ στο Πάρκο της Βλαχέρνας στις 8 Αυγούστου, με στόχο την καθιέρωση αυτής της εκδήλωσης για την προβολή της δουλειάς νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.
Ακόμη, το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων στα τέλη Ιουλίου έλαβε μέρος στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στο Κλουζ της Ρουμανίας, χορεύοντας χορούς της Μεσσηνίας, του Πόντου και λαϊκούς, αποσπώντας τα θερμότερα χειροκροτήματα του κοινού και επαινετικές διακρίσεις από τους διοργανωτές.
Το τμήμα αυτό θα λάβει μέρος και στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στις 28 Αυγούστου στα Φιλιατρά.
Το δε επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι χρόνος αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης του Συλλόγου για την επόμενη χρονιά.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 πηγη: Το θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα