Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Γευσιγνωσία τριφυλιακών οίνων στον Παλιό Νερόμυλο Κυπαρισσίας

Εκδήλωση με θέμα «Οινοποιήματα 2017» θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στον Παλιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία, σ’ έναν ιδανικό χώρο όπως είναι ο καταπράσινος και δροσερός κήπος του, δίπλα στο ποταμάκι με τα καλάμια και τα πλατάνια.
Οι διοργανωτές, ο Παλιός Νερόμυλος και ο Νίκος Ιμιρζιάδης θα φιλοξενήσουν για ένα διήμερο την παρουσίαση των τοπικών οίνων, που παράγονται από το τριφυλιακό αμπελοτόπι.
Είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα ότι στην Τριφυλία η αμπελουργία και η οινοποίηση αποτελούν βασικό ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής. Από εκεί πέρασε και ο θεός Διόνυσος και με το ραβδί του χτύπησε τη γη και χάρισε το υπέροχο νερό του Αϊ - Λαγούδη. Τα τελευταία χρόνια ο τριφυλιακός αμπελώνας καλλιεργείται από οινοποιούς με αγάπη, γνώση και μεράκι, η παραγωγή κρασιού γίνεται με τέχνη, εμφιαλώνει πολυάριθμες ετικέτες και βραβεύεται διεθνώς. Η Τριφυλία είναι στην ουσία το αμπελοτόπι της Μεσσηνίας, με πολλά οινοποιεία, σπουδαίους οινοποιούς και μεγάλες προοπτικές. Οι κυρίαρχες καλλιεργήσιμες ποικιλίες στην Τριφυλία είναι οι Ροδίτης (Αλεπού), Cabernet Sauvignon, Ugni Blanc, Φιλέρι, Μαυρούδι, GrenacheRouge, Chardonnay, Cabernet Frank, Grenache Blanc.
«Ονομάσαμε "Οινοποιήματα" την εκδήλωση αυτή γιατί το κρασί από μόνο του είναι ένα ποίημα, αλλά είναι και πολιτισμός και κουλτούρα και θεώρηση ζωής μαζί και έχει τον τρόπο να μεταδίδει αυτές τις αξίες» μας λέει ο Νίκος Ιμιρζιάδης. Η παρουσίαση-γευσιγνωσία θα γίνει 2 ημέρες, σήμερα και αύριο, τις ώρες 8-11 μ.μ. Αύριο στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς του κρασιού. Θα μιλήσει ο Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και ο Γιάννης Αλαγεωργίου διακεκριμένος οινολόγος και οινοποιός.
Η συμμετοχή των οινοποιών της Τριφυλίας θα είναι καθολική και η παρουσίαση των τοπικών οίνων του τριφυλιακού αμπελώνα με παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες θα γίνει με την απαιτούμενη οινική δεοντολογία, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, φίλους του κρασιού, να γνωρίσουν την τοπική παραγωγή και τις τοπικές ετικέτες.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα