Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κοπανάκι: Με δυσκολίες, αλλά αγώνα και προσπάθεια υλοποιήθηκε το σπουδαίο έργο του ΒΙΟ.ΚΑ.

Από συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης πλημμύριζε προχθές το απόγευμα η ατμόσφαιρα στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων τέως Δήμου Αετού στο Κοπανάκι, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού. Ενός έργου με πολλές δυσκολίες και πολλά προβλήματα στην πορεία υλοποίησής του, αλλά χάρις στον αγώνα και την προσπάθεια που κατεβλήθη, έγινε πράξη. Το έργο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Δημοτική Αρχή Αετού, της δημοτικής περιόδου 2003 – 2010, με δήμαρχο το Δημήτρη Δριμή. Καίρια και ουσιαστική ήταν και η συμβολή της κρατικής, αλλά κυρίως της αιρετής Περιφέρειας, της Περιφερειακής Αρχής με περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Πέτρο Τατούλη, ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια, δυσκολίες, προβλήματα και να φτάσει η ώρα της ολοκλήρωσης και παράδοσής του και, βεβαίως, η προχθεσινή ιστορική μέρα των εγκαινίων.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε το έργο ως ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς διοικητικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεσή του.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή, καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μαζί με την Περιφερειακή Αρχή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Τριφυλίας.Η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που παρουσίαζε το συγκεκριμένο έργο και στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επικαιροποίηση και τροποποίηση όπου απαιτούνταν των μελετών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες και ο περιφερειάρχης δεν είχε διαχειριστεί προσωπικά το συγκεκριμένο έργο, δε θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχε απενταχθεί».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας Παναγιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές Αετού, του κ. Βόγκα και του κ. Δριμή, καθώς και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, του κ. Κόλλια, όπως και στις προσπάθειες που κατέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης μαζί με τη Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο έργο, δηλώνοντας ευτυχής που εγκαινιάζεται ο Βιολογικός. 
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες προετοίμασαν τη μελετητική ωριμότητα του έργου για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στους τέως δημάρχους Αετού, Δημήτρη Βόγκα και Δημήτρη Δριμή, οι οποίοι ήταν και παρόντες στην εκδήλωση, καθώς και στον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια.
Υπάρχει, βέβαια, ένα σοβαρό θέμα και πρόβλημα εκ του γεγονότος ότι δεν έχει γίνει αποχετευτικό δίκτυο για όλο το Κοπανάκι και πολλά σπίτια δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο αποχέτευσης, κάτι που επισήμαναν κάτοικοι και ο δημοτικός σύμβουλος, Αλέκος Κουτρουμπής. Σχετικά ο κ. Τατούλης είπε ότι συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή για να βρεθεί τρόπος επιλύσεως.

 
Του Ηλία Γιαννόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα