Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μετανιωμένος ο 47χρονος Μεσσήνιος που εξαπατούσε φαρμακοποιούς και γιατρούς

Έκλεβε κουπόνια φαρμάκων και εισέπραττε το αντίτιμο
«Βλακεία που δεν μπορεί να καταλάβει πώς την έκανε» αποκάλεσε ο 47χρονος Μεσσήνιος τα όσα έπραξε εξαπατώντας φαρμακοποιούς και γιατρούς, ώστε να κλέβει κουπόνια από φάρμακα και να εισπράττει το αντίτιμο.
Ο 47χρονος έκλεβε τις ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) από φάρμακα και με τη χρήση βιβλιαρίων υγείας που είχε αποσπάσει, εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Το πρώτο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για διακεκριμένη κλοπή, με τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων και ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη. Του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ. Την ίδια ποινή του επέβαλε χθες και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Έξυπνο κόλπο
Ο 47χρονος πήγαινε για διάστημα περίπου 6-7 μηνών σε φαρμακεία της Μεσσηνίας και ζητούσε συγκεκριμένα φάρμακα που γνώριζε ότι είναι ακριβά. Η Αστυνομία τότε είχε καταγράψει 13 τέτοιες περιπτώσεις. Εκμεταλλευόμενος στιγμιαία την ενασχόληση του φαρμακοποιού αποσπούσε τα κουπόνια τα οποία είναι επικολλημένα στις συσκευασίες

των φαρμάκων. Στη συνέχεια πήγαινε σε νοσοκομείο, κυρίως της Αθήνας, και προσποιούμενος το νοσοκόμο ζητούσε και έπαιρνε τα βιβλιάρια υγείας από νοσηλευόμενους ασθενείς. Ακολούθως, πήγαινε σε γιατρούς, με ειδικότητα που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν τα συγκεκριμένα φάρμακα που αντιστοιχούσαν στα κουπόνια, και ζητούσε να του τα χορηγήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ.
Στους γιατρούς παρουσίαζε τα κλεμμένα βιβλιάρια και ισχυριζόταν ότι αυτά ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ήταν κατάκοιτα. Ζητούσε να του γράψουν φάρμακα για τον άρρωστο συγγενή, και με την προοπτική ότι την επόμενη ημέρα θα πήγαιναν για κατ’ οίκον επίσκεψη. Ακολούθως, με το κουπόνι και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πήγαινε εκ νέου σε άλλα φαρμακεία και αφού ισχυριζόταν πως είχε αγοράσει τα φάρμακα λίγες μέρες πριν, τους έπειθε να του παραδώσουν το αντίτιμο αγοράς.
Βιβλιάρια είχε αφαιρέσει από τα νοσοκομεία της Κορίνθου, του Ναυπλίου και της Τρίπολης, ενώ είχε εξαπατήσει πέντε φαρμακοποιούς και τέσσερις γιατρούς σε Αχαΐα, Λακωνία, Μεσσηνία και Ηλεία.
Μετανιωμένος
Φαρμακοποιός που κατέθεσε είπε πως όταν πήγε ο 44χρονος, διαπίστωσε από τη μηχανογράφηση ότι δεν του είχε πουλήσει ποτέ φάρμακο και άμεσα ενημέρωσε την Ασφάλεια. Καρδιολόγος κατέθεσε ότι ο 44χρονος παρουσιάσθηκε στο ιατρείο της και της είπε ότι ο θείος του είναι κατάκοιτος και θέλει την επόμενη ημέρα να τον επισκεφθεί στο σπίτι και να τον εξετάσει. Συμφώνησαν και ο 44χρονος ζήτησε τη συνταγογράφηση ορισμένων φαρμάκων για τον κατάκοιτο. Η γιατρός τα έγραψε, αλλά την επόμενη ημέρα το τηλέφωνο που της είχε δώσει ήταν εκτός λειτουργίας. Το τι συνέβαινε, το διαπίστωσε όταν ειδοποιήθηκε από τον ελεγκτικό τους μηχανισμό ότι έχει συνταγογραφήσει φάρμακα σε κλεμμένο βιβλιάριο.
Ο 44χρονος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη για όσα έχει κάνει και την ταλαιπωρία που υπέβαλε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ανέφερε ότι ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έκανε τέτοια βλακεία, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα που τον έπιασαν και μπόρεσε «να ξυπνήσει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα