Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

Με κύριο θέμα την έγκριση νέας ορθής επανάληψης του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, για το έργο επισκευής του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Το έργο αφορά τις εργασίες που θα γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου στη θέση συμβολής της επέκτασής του με τον παλιό μόλο.
Πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση θα γίνει στην εξωτερική θωράκιση του μόλου. Το συγκεκριμένο σημείο θα ενισχυθεί από φυσικούς και τεχνητούς ογκόλιθους (ακρόποδα των 9 κυβικών μέτρων). Επίσης θα γίνει αποκατάσταση των ζημιών του κρηπιδότοιχου καθώς και του δαπέδου του κρηπιδώματος του νεοκατασκευασμένου προσήνεμου μόλου σε μήκος περίπου 50 μέτρων στην περιοχή συμβολής με το παλιό τμήμα, όπως και αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου όπως αυτό περιγράφεται, είναι 7 μήνες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, 2 μήνες για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας και 6 μήνες για την κατασκευή του. eleftheriaonline

1 σχόλιο:

  1. 1) Πρέπει πρώτα να συμπληρωθούν οι φυσικοί ογκόλιθοι που πήραν οι προηγούμενοι από την παλαιά πρισματική θεμελίωση και μετά να αποκατασταθούν αυτά που φαίνονται. Διαφορετικά θα καταρρεύσει το σημείο ξανά. Ο νέος μόλος έσπασε γιατί γύμνωσαν τα θεμέλια του παλαιού λιμενοβραχίονα! 2) Τα έργα δεν πρέπει να αρχίσουν τώρα τους χειμερινούς μήνες. Θα πληρώνουν επιπλέον πολλά χρήματα για τις θεομηνίες που έρχονται μια και είναι η εποχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα