Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κεντροαριστερά στη Μεσσηνία - Οι υποψήφιοι και ποιοι τους στηρίζουν

Εντονη είναι η προεκλογική δραστηριότητα για την Κεντροαριστερά στη Μεσσηνία.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα, ο ένας μετά τον άλλο, ξεκίνησαν τις περιοδείες στην περιοχή - η οποία όπως φαίνεται έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στους σχεδιασμούς του καθενός για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους.
Τις επισκέψεις ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν παρέστη απλώς στο γάμο του Γιώργου Κατσούλη, αλλά είχε ταυτόχρονα την ευκαιρία για μια πρώτη συνάντηση με τους φίλους του.
Η συνέχεια δόθηκε χθες, με το Σταύρο Θεοδωράκη να συναντά παλιούς και νέους φίλους του Ποταμιού στους οποίους θα στηρίξει την υποψηφιότητα του.
Την Τετάρτη στη Μεσσηνία θα βρεθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος θα ξεκινήσει τις επαφές του από την Τριφυλία.
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ενώ ειδικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά -για την οποία δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία- λόγω και της οικογενειακής μεσσηνιακής καταγωγής.
Σε επίπεδο στηρίξεων, τα περισσότερα τοπικά στελέχη έχουν ήδη μπει στη μάχη των εκλογών, και η πρώτη ανάγνωση των στοιχίσεων προϊδεάζει για το ότι η αναμέτρηση θα

είναι μεταξύ τεσσάρων.
Τη Φώφη Γεννηματά τη στηρίζουν οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και μια σειρά από παλιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αναφορά στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στηρίζεται από μια ομάδα νέων στελεχών που “έτρεχαν” τοπικά το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Στους φίλους του συγκαταλέγονται ο νυν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννης Πάζιος αλλά και ο προηγούμενος, Γιάννης Χριστόπουλος, το μέλος της Κ.Ε. Γιώργος Κατσούλης και μια σειρά άλλα κομματικά στελέχη της νεότερης γενιάς του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Καμίνης στηρίζεται από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Σταύρου Μπένου αλλά και από ανθρώπους που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης βασίζεται κατά κύριο λόγο στο μηχανισμό του Ποταμιού.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να διαθέτουν ισχυρά τοπικά στηρίγματα, και απευθύνονται ευρύτερα στην κοινωνία.
Η ανθρωπογεωγραφία των στηρίξεων δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εκλογή δεν αποτελεί μόνο τεχνικό ζήτημα: Οι υποψήφιοι που έχουν ευρύτερο ακροατήριο προφανώς και θα ευνοηθούν από μια πιο ανοιχτή διαδικασία, ενώ αυτοί που έχουν κομματική παράδοση και τεχνογνωσία, από έναν κλασικό τρόπο εκλογής. 
Πηγή: eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα