Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε σπείρα πορτοφολάδων-Συνελήφθη συγγενής συνθέτριας

Σε γήπεδα, λεωφορεία, συρμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού αλλά και σε χορούς και πανηγύρια νησιών των Κυκλάδων, δρούσε η συμμορία των πορτοφολάδων. Συνολικά συνελήφθησαν 31 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμα 18, με τους πρωταγωνιστές να έχουν 10ετή προϊστορία σε τέτοιου είδους κλοπές.
Τα μέλη της συμμορίας είχαν δική τους μεθοδολογία προκαλώντας πολλές φορές τεχνητό συνωστισμό προκειμένου να αρπάξουν «βαριά» πορτοφόλια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Για παράδειγμα πήγαιναν 5-6 άτομα δίπλα από κάποιον πεζό, στο δρόμο ή σε κάποια αποβάθρα του Μετρό και πάνω στον πανικό άρπαζαν από τσέπες και τσάντες τα πορτοφόλια.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 700 κλοπές και βρέθηκαν 500 κλεμμένα πορτοφόλια. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι ο αριθμός των κλοπών μπορεί να φτάνει τις 4.000, καθώς η δράση τους ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται 27 υπήκοοι Αλβανίας, ένας Βουλγαρίας, ένας Γεωργίας, ένας Μπαγκλαντές και ένας Έλληνας (απότακτος αστυνομικός).
Δικογραφία σχηματίστηκε για ακόμα 18 άτομα, ανάμεσά τους συγγενής γνωστής μουσικοσυνθέτριας. Ο άνδρας, που δηλώνει γλύπτης, διατηρούσε αποθήκη στην οποία

βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων, τα οποία θα εξεταστούν από αρχαιολόγους για να διαπιστώσουν αν εμπίμπτουν στις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου. Κλειδιά αυτής της αποθήκης φέρεται να είχε αλλοδαπή γυναίκα, που συμμετείχε στη δράση της συμμορίας και τοποθετούσε σε αυτή μέρος των κλοπιμαίων. Ο γλύπτης υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση, ενώ η κατηγορούμενη γυναίκα καθάριζε την αποθήκη, και τα αρχαία αντικείμενα υποστηρίζει ότι είναι όλα δηλωμένα κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή όχι.
Στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται δύο Έλληνες, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος και οι υπόλοιποι είναι άνδρες αλβανικής καταγωγής.
Αγαπημένος τους στόχος ήταν οι ηλικιωμένοι και οι τουρίστες στους σταθμούς του Μετρό Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Ομόνοια, όπως και στη γραμμή των λεωφορείων που ξεκινάει από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα καλοκαίρια μετακινούνταν στις Κυκλάδες, ενώ είχαν δράσει και σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Ενδεικτικό της καλής τους οργάνωσης είναι ότι έκλεβαν σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, άδειαζαν τα πορτοφόλια και τα πετούσαν σε κάδους και υπονόμους και είχαν συνεργούς τους οποίους μίσθωναν έναντι 20-30 ευρώ ημερησίως. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι όταν έκλεβαν ένα πορτοφόλι από έναν συρμό του Ηλεκτρικού ή του Μετρό φρόντιζαν προκειμένου στην επόμενη στάση να αλλάξουν βαγόνι για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.
Φωτό: Shutterstock - thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα