Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Παναθηναϊκός «ώρα μηδέν»: Αβέβαιο το μέλλον της ομάδας μετά τη «βόμβα» Αλαφούζου

Μετά την επίσημη δήλωση-αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι - Ποια είναι τα δεδομένα και οι επιλογές για την επόμενη μέρα της ιστορικής ομάδας που ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί
Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων του με τον Γιάννη Αλαφούζου, ρίχνοντας την ευθύνη στον τελευταίο (καθώς δεν συμφώνησαν στο ύψος των χρεών που θα αναλάμβανε να καλύψει) όλοι περίμεναν την τοποθέτηση του mr ΣΚΑΪ όχι μόνο για το ναυάγιο, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα.
Κι όσο κι αν όλοι γνώριζαν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη (κι αυτό επιβεβαιώθηκε με τα νούμερα που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες για το ύψος του οικονομικού ανοίγματος), ελάχιστοι περίμεναν ότι θα σφράγιζε με αυτόν τον τρόπο την αποχώρηση του.
Μια αποχώρηση που ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη (στις καθιερωμένες τοποθετήσεις του για τα ματς του Σαββατοκύριακου) όπου αφού ξεκαθάριζε ότι όλες οι μεταγραφές έγιναν εν γνώσει του προέδρου εξέφρασε την πίστη ότι «θα φανεί

συνεπής στις υποσχέσεις του».
Προφανώς ότι κι αν πίστευε ο προπονητής των πράσινων πήγε… περίπατο με τον Γιάννη Αλαφούζο να ξεκαθαρίζει «Για μένα προσωπικά είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως».
Το «ως εδώ» του Αλαφούζου θα πρέπει φυσικά να αποσαφηνιστεί απόλυτα καθώς αν κυριολεκτεί, ο Παναθηναϊκός μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι που όχι οδεύει προς τα βράχια, αλλά κι οι… άνεμοι το σπρώχνουν προς τα εκεί με μεγάλη ταχύτητα.
Ο έλεγχος της UEFA πλησιάζει και θα πρέπει να δοθούν 7 εκατ. ευρώ, οι πρώτες δόσεις των συμβολαίων πρέπει να καταβληθούν, ενώ τρέχουν και οι διακανονισμοί παλαιότερων χρεών. Το ποσό που ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες από τα «πράσινα» ρεπορτάζ καλύπτουν κάποιες τρύπες αλλά δεν είναι αρκετά ώστε να μην οδηγηθεί ο ιστορικός σύλλογος της Αθήνας στην κατάρρευση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη ακόμα και για την άμεση βιωσιμότητά του.
Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής κι αφού ξεπεράστηκε το πρώτο σοκ, από το περιβάλλον του κ. Αλαφούζου διέρρεε ότι η δήλωση του έγινε προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση της ομάδας και να γνωστοποιήσει έγκαιρα τις προθέσεις του, αλλά ο ίδιος θα φροντίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου η ΠΑΕ να λειτουργεί εύρυθμα και η ομάδα να συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της.
Αυτό βέβαια θα πρέπει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικούς διευθυντές, μάνατζερ υπολογίζονται σε 35 εκατ. ευρώ, άλλα 10 εκατ. αφορούν σε δάνεια που «ανακυκλώνονται» και τις εναπομείνασες δόσεις για την αποπληρωμή του «Γεώργιος Καλαφάτης», αλλά οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και τα τρέχοντα: τα συμβόλαια παικτών, τεχνικού τιμ, υπαλλήλων που είναι και αυτά αρκετά εκατομμύρια!
Όσον αφορά την ερώτηση για το «πότε θα πει το οριστικό αντίο» απάντηση δεν υπάρχει, καθώς όλα είναι συνδεδεμένα με τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών της πράσινης παραγοντικής ελίτ.
Η Επιτροπή σωτηρίας υπό την επίβλεψη του Βασίλη Κωνσταντίνου προφανώς θα ξεκινήσει άμεσα τις επαφές, αλλά οι πιθανότητες να δώσει λύση αντιστοιχούν στις πιθανότητες που έχουν όλοι οι Έλληνες που προσδοκούν να κερδίσουν το μεγάλο τζακ-ποτ στο Τζόκερ…
Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπορεί σαν οργανισμός να προχωρήσει με τη λογική «κι αν σου κάτσει» οπότε το σίγουρο είναι ότι όσο ο Αλαφούζος θα περιμένει να εμφανιστεί η διάδοχη κατάσταση, τόσο θα σφίγγει το ζωνάρι, μειώνοντας κι άλλο τα έξοδα και ψάχνοντας έσοδα με μοναδική πηγή την πώληση παικτών.
Ήδη οι Πορτογάλοι θεωρούν παίκτη της Μπενφίκα τον Βλαχοδήμο, μόνο που τα δύο εκατομμύρια που θα δώσουν οι Πορτογάλοι μοιάζουν με… ασπιρίνη που δεν μπορεί να καταπραΰνει ιδιαίτερα τον… πράσινο πονοκέφαλο.
Η μόνη ουσιαστική λύση, που όμως φαντάζει πολύ δύσκολη και μακρινή με τα σημερινά δεδομένα, είναι το PAO Foundation, η περίφημη Παναθηναϊκή Πολιτεία, που βασίζεται στην ενεργοποίηση αρκετών επιφανών φίλων της ομάδας, που θα λειτουργήσουν ως συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του μοναδικού προσώπου στο οποίο μπορούν να ελπίζουν για το μέλλον τη; ομάδας τους οι φίλοι των «πράσινων».
Όπως τόνισε και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος μετά την «βόμβα« Αλαφούζου, «μετά τα 20 που θα βάλει ο Αλαφούζος χρειάζονται άλλα 60 απλά για να ξεχρεώσεις... Δεν θες μίνιμουμ 50 για πρωταθλητισμό δύο χρόνια μπας και μπεις Champions League. Δεν συζητάω καν για τα δεκάδες, μην σου πω 100+ που χρειάζονται για να υλοποιηθεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία... το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για έναν βιώσιμο και ανεξάρτητο Παναθηναϊκό». protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα