Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τριφυλία: Κατηγορούμενοι ο Κόλλιας και 4 σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος

Την εκπροσώπηση του πρώην δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και 4 πρώην τοπικών συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, από τη νομική σύμβουλο του δήμου, αποφάσισε χθες ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει αύριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας γι' αυτό και χθες η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να προλάβει να ορίσει δικηγόρο.
Σύμφωνα με όσα τόνισε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννα Κωνσταντέλου στην εισήγησή της, ο πρώην δήμαρχος και οι πρώην τοπικοί σύμβουλοι κατηγορούνται ότι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος. Η υπόθεση έρχεται από το 2012 που το τοπικό συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση προέγκρισης για ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, και στην συνέχεια ο δήμαρχος έδωσε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, παρόλο που, σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί, είχε συνυποβληθεί ως επισυναπτόμενο σχέδιο κάτοψης επί του οποίου είχε τεθεί ψευδή βεβαίωση.
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάρθηκε μετά και τη θετική εισήγηση που υπήρχε από τη νομική σύμβουλο του δήμου ότι οι κατηγορούμενοι δικαιούνται τη νομική εκπροσώπηση. Κ.Μπ. eleftheriaonline

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα