Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

«Αναποτελεσματική η αστυνόμευση στην Τριφυλία» καταγγέλλει ο Παν. Κατσίβελας (βίντεο)

Η Αστυνομία είναι αναποτελεσματική και δεν μπορεί να προστατέψει την περιουσία και τις ζωές των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα όσων δήλωσε χθες έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, εκφράζοντας παράλληλα το φόβο του ότι η τοπική κοινωνία θα πάρει το νόμο στα χέρια της, γιατί η αστυνόμευση στην περιοχή τους πάσχει.
Ο Παν. Κατσίβελας και περίπου 20 άτομα, αυτοδιοικητικοί και κάτοικοι της περιοχής του Κοπανακίου, συναντήθηκαν χθες με το διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα στο γραφείο του για να ζητήσουν καλύτερη αστυνόμευση στο Κοπανάκι, τα γύρω μέρη και ολόκληρη την Τριφυλία. Αμέσως μετά ο δήμαρχος εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στις αστυνομικές αρχές του νομού και κατ’ επέκταση στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου γιατί -όπως εξέφρασε ο ίδιος- κρύβουν την πραγματική εικόνα της εγκληματικότητας στην περιοχή. “Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα” ανέφερε χαρακτηριστικά και μάλιστα δύο φορές, ενώ ερωτώμενος από την “Ε” για τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν μειωμένο αριθμό κλοπών και καθόλου βαριά εγκληματικότητα είπε ευθέως ότι η Αστυνομία είναι αναποτελεσματική και δεν ξέρει να διερευνά τις ληστείες. Επικαλέστηκε δε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά δεν απάντησε συγκεκριμένα για το ποια περιστατικά είναι αυτά στα οποία βασίζονται οι κάτοικοι για να ανησυχούν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Οταν πιέστηκε μάλιστα από την “Ε” αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Κοπανάκι, αντιμετωπίζοντας απαξιωτικά την ερώτησή μας αν

ήταν μεμονωμένο ή κάτι το σύνηθες στην περιοχή τους.
“ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”
Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος Τριφυλίας ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι “αντιπροσωπεία πολιτών και εκπρόσωποι των κοινοτήτων παρουσιάσαμε το πρόβλημα που υπάρχει στον διευθυντή Αστυνομίας”, προσθέτοντας: “Νομίζω ότι με την Αστυνομία δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα -η Αστυνομία είναι ευχαριστημένη από την ασφάλεια την οποία παρέχει στην περιοχή της Τριφυλίας, είναι όμως μια απογοήτευση γιατί η κοινωνία νιώθει εντελώς διαφορετικά”. Αυτό που κατήγγειλαν στον διευθυντή είναι ότι “δεν μπορεί να μιλάμε για σύγχρονη αστυνόμευση όταν περνάνε τρία τέταρτα για να εμφανιστεί η Αστυνομία σε ένα κρίσιμο γεγονός (σ.σ. οι πυροβολισμοί σε ουζερί στο Κοπανάκι με 5 τραυματίες), που αν είχε έρθει νωρίτερα θα είχε μειωθεί τουλάχιστον ο αριθμός των τραυματιών”. Σε άλλο σημείο άφησε υπονοούμενα και για πολιτικές υποσχέσεις που όμως έπεσαν στο κενό, χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα, λέγοντας: “Θέλω να κάνω γνωστό στους πάντες ότι αυτά που μας υποσχέθηκαν για τη μεταρρύθμιση της Αστυνομίας και την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων δεν τα είδαμε, καλύτερη αστυνόμευση δεν συναντήσαμε, αστυνομικούς στο δρόμο δεν είδαμε. Αρμοδιότητες της Αστυνομίας, όπως είναι η δίωξη του εγκλήματος αλλά και μικρότερης παραβατικότητας, δεν γίνονται επαρκώς”. Προειδοποίησε ακόμη ότι “η κοινωνία της Τριφυλίας είναι σε αγωνία, αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα έτσι ακριβώς όπως υπάρχει είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε και άλλα γεγονότα”.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Παν. Κατσίβελας δεν δέχτηκε επίσης ότι η περιοχή της Τριφυλίας παρουσιάζει μικρότερη εγκληματικότητα από άλλες περιοχές στη Μεσσηνία. “Επιχειρήματα ότι η Τριφυλία δεν ομοιάζει σε παραβατικότητα με άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, ενδεχομένως και της Ελλάδος, δεν σημαίνει ότι εμείς θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα να έχουμε ένα χώρο απόλυτης ασφάλειας στον οποίο δικαιούνται να ζουν οι κάτοικοι της Τριφυλίας. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στην κοινωνία, ας συνέλθουν, ας δουν τα προβλήματα έτσι ακριβώς όπως είναι και ας δώσουν λύσεις”, ανέφερε συγκεκριμένα. Σε ερώτησή μας δε αν είναι ψεύτικα τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για μόλις 4 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου από τον περασμένο Ιούνιο -οπότε και έκλεισε το τοπικό τμήμα- ο ίδιος είπε: “Τα στατιστικά είναι περιορισμένα, μιλάνε για 8 ή 9 κλοπές που έγιναν μέσα στο 2017. Παριστάμενοι στη συνάντηση σήμερα (σ.σ. χθες) είπαν ότι οι ίδιοι έχουν υποστεί ληστεία πολύ περισσότερες φορές. Ξέρετε πάρα πολύ καλά την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας όσον αφορά τη διερεύνηση των ληστειών, το έχουμε ζήσει όλοι και σας λέω προκαταβολικά ότι πάρα πολλοί πολίτες έχουν και την απαξίωση να πάνε να δηλώσουν μια ληστεία και να βρεθεί ο ληστής”. Και πρόσθεσε πως “το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ηλικιωμένοι άνθρωποι που είναι κάτοικοι του Κοπανακίου ληστεύονται, το να πάνε και 30 χιλιόμετρα να δηλώσουν τη ληστεία καταλαβαίνετε δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα”.
“ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ”
Στην επιμονή της “Ε” να γίνει πιο συγκεκριμένος για τα περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχή που... κρύβει η Αστυνομία, ο δήμαρχος απάντησε: “Μην ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα γεγονός με πολυτραυματίες, το οποίο δεν αναφέρεται στα στατιστικά και η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ούτε καν το αναφέρει -εμείς μιλάμε για επικινδυνότητα ζωής και αυτοί μας λένε για κάποιες ληστείες...”. Απαξιωτικός ήταν ο Π. Κατσίβελας απαντώντας στην ερώτηση αν οι πυροβολισμοί ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, ενώ είπε τελικά ότι “για εμάς είναι μείζον θέμα, αν εσείς το θεωρείτε λίγο είναι θέμα εκτίμησης”. Ως λύση είπε ότι ζητούν την καλύτερη αστυνόμευση είτε με την καλύτερη επάνδρωση των τμημάτων, είτε με το να ξανανοίξουν τα αστυνομικά τμήματα του Κοπανακίου και των Φιλιατρών. Σημείωσε δε ότι αντί ενίσχυσης έχουν γίνει δύο μετακινήσεις αστυνομικών και εκκρεμεί μια μετάθεση και “αν γίνονται αυτή την περίοδο που υπάρχουν και τα γεγονότα βγάλτε τα συμπεράσματα εσείς”, ανέφερε σχετικά.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Παν. Κατσίβελας προειδοποίησε ότι “θα συνεχίσουμε και κάποια στιγμή θα πρέπει να βγούμε και στα άκρα, το μόνο που φοβάμαι -και έχει δηλωθεί από την κοινωνία- είναι μην πάρει το νόμο στα χέρια της, γιατί αυτά ακούγαμε στη συνέλευση που έγινε την Πέμπτη και είναι κάτι το οποίο δεν το θέλω και το απεύχομαι”.
Ν.Κ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα