Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Η αλήθεια για το….. μεγάλο έργο!!!!


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών και των γονιών τους όπως και των κατοίκων των Φιλιατρών, από τον αποκλεισμό του βορινού τμήματος της πόλης και της εξόδου προς Κυπαρισσία (είναι η κεντρική έξοδος της πόλης).
Για τους  δημοτικούς  άρχοντες, ως γνωστόν, πέρα βρέχει…  Βέβαια είμαστε ευτυχείς που δεν έβρεξε ή που δεν χρειάστηκε ασθενοφόρο κάποιος συμπολίτης μας… αλλά για σκεφθείτε,                                                                                       
Φιλιατρινοί είμαστε και δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να βρούμε τους δρόμους που οδηγούν προς την Κυπαρισσία, φανταστείτε οι ξένοι….
(((  Και να μην λένε ότι τάχα, κάποιοι κακοί τους κακολογούν, όταν δεν υπάρχει π.χ. στοιχειώδεις τουλάχιστον σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς (αλλά και τους πεζούς) πως πρέπει να κινηθούν. Υπάρχει μία πινακίδα ΣΤΟΠ απέναντι στον ΑΣΟ η οποία άλλοτε είναι μέσα σε ΝΑΥΛΟΝ ΣΑΚΟΥΛΑ (;), άλλοτε είναι πεσμένη στο πεζοδρόμιο άλλοτε λείπει παντελώς από την θέση της, αλλά ποτέ δεν είναι όρθια στην υποτιθέμενη θέση της. Όπως και η πινακίδα στην Πειραιώς,  άλλοτε
μπαίνει, άλλοτε βγαίνει, αποτέλεσμα προφανώς κάποιου φέρελπι συγκοινωνιολόγου…. Ακόμα μία άλλη πινακίδα που δείχνει παιδιά που πάνε σχολείο (βέβαια εκεί σχολείο….. δεν υπάρχει(!!!!!),  για μείωση ταχύτητας και αυξημένης προσοχής μάλλον) είναι στο δρόμο Αγ. Αθανασίου-Αγ. Νικολάου, στην κάθοδο του δρόμου (αν μπορεί να τον πει κανείς… δρόμο με τα απερίγραπτα χάλια που έχει), απέναντι  ακριβώς  από το κτίριο του Κου Ηλιόπουλου…... Αυτά Κύριοι δεν είναι σοβαρά πράγματα που γίνονται από ενήλικες και στοιχειωδώς νοήμονες…. {Την Κυριακή περίπου στις 11.00 τα πρωί δυο μεγάλα τροχόσπιτα με ξένες πινακίδες περιφέρονταν σε στενά δρομάκια . Είχαν προφανώς χάσει το δρόμο τους. Πώς να περάσει αλήθεια ένα μεγάλο όχημα σαν κι αυτά από το στενό που διατηρούν τα καταστήματά τους οι κ. Καναβός, Γιαννακόπουλος (Μετσίνιας) και Ψιλόπουλος; Πέρασαν τον πεζόδρομο και συνέχισαν στο επόμενο στενό με τα καταστήματα των κυριών Μύριαμ και Παρίσσου….. και ο Θεός βοηθός!!!!!}  )))
Είναι ο μοναδικός δρόμος εξόδου προς Κυπαρισσία μετά την πλατεία, αφού κατεβεί κανείς αυτόν τον μονόδρομο, Αγ. Αθανασίου-Αγ.Νικολάου, θα βγει στην πλατεία αγίου Νικολάου, θα περάσει από τα καντούνια του Κορωνιού και του Καναλουπίτη για να βγει στην δεκατεσσάρων, να κάνει δεξιά και μετά να φθάσει στου Σταθόπουλου…. Άλλοι δρόμοι που οδηγούν προς Κυπαρισσία είναι ο δρόμος προς Λιμενάρι και ο δρόμος στον άγιο Ανδρέα (δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο που βγάζει δεκατεσσάρων και αναπαύσεως ….για κάποιον βέβαια που ξέρει… θα ταλαιπωρηθεί, αλλά θα βρει τον δρόμο προς την …Κυπαρισσία!!!
Άλλα ταυτόχρονα λες και ζουν σε άλλη πόλη δεν βγάζουν λέξη για το οδικό δίκτυο της πόλης που είναι τελείως ακατάλληλο έως και πολύ επικίνδυνο για μηχανάκια, αυτοκίνητα και γενικά όλα τα τροχοφόρα…. Περιλαμβάνει χωματόδρομους, λακκούβες σε όλους τους δρόμους και γράνες κανονικές σε κάποια σημεία που ενώνετε ο κάθετος δρόμος με τον οριζόντιο (βλέπε τον δρόμο που οδηγεί ακριβώς στην είσοδο του Αγ. Αθανασίου στο ύψος  της οικίας του κ. Σωτηρόπουλου και στον αμέσως παράλληλο νότια στο ίδιο ύψος στην οικία του κ. Παναγιωτόπουλου κ. α. πολλά βέβαια.
Εν κατακλείδι προσπάθησαν τελείως ερασιτεχνικά (αδιαφορώντας παντελώς για την ταλαιπωρία μαθητών κυρίως αλλά και πολιτών που μπορούσε να αποφευχθεί, κρυπτόμενοι πίσω από το μότο  «έργα γίνονται θα ταλαιπωρηθούμε για κάποιο διάστημα») να φτιάξουν ένα έργο «που δείχνει» εγκαταλείποντας στην ουσία την πόλη στο έλεός της……
Βέβαια είναι αυτοί οι ίδιοι που γράφουν τα διάφορα σχόλια και οι συγγενείς τους που προβάλουν φωτογραφίες (λες και αμφισβητεί κανείς ότι γίνονται οι εκσκαφές στον δρόμο) χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία αλήθεια….
Το «έργο» είναι εδώ και μπορεί ο καθένας να κάνει επιβεβαίωση για τα όσα λέγονται και δεν μπορούν να λένε ότι πότισαν τα πλατάνια ή έστρωσαν τον χωματόδρομο με χαλίκι πάντα μετά τον ξεσηκωμό των κατοίκων….. και τα δημοσιεύματα που υπήρξαν ….
Κανείς δεν λέει ότι δεν χρειάζεται το έργο που γίνεται, απεναντίας χρειάζονται πολλά περισσότερα, Όμως χρειάζεται να υπάρχει και κάποια λογική και κάποια σοβαρότητα. Δεν είναι δυνατόν να σκάβεις τον κεντρικότερο άξονα της πόλης ολόκληρο και να τον διατηρείς για μήνες κλειστό, με τις καλύτερες προϋποθέσεις βέβαια, όπως πάνε!!!!!
Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι πρέπει αυτό να γίνει κομματιαστά σε δύο- τρία κομμάτια…..  και αντ΄ αυτού να επικαλείσαι ότι γίνονται έργα, λογικό είναι να υπάρχει και κάποια ταλαιπωρία……  
Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι πρέπει να ασφαλτοστρώσεις τον χωματόδρομο (100 μέτρων περίπου) διότι αυτός θα σηκώσει όλο το βάρος της κίνησης των μαθητών κατά την διάρκεια του έργου και όχι μόνον!
Ούτε ότι πρέπει να μελετήσεις και να βάλεις κάποιες σημάνσεις στους δρόμους που θα κατευθύνουν την κυκλοφορία και πολύ περισσότερο βέβαια για την πλήρη ενημέρωση του κόσμου!!!!!
Αλήθεια, υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα τελειώσει το έργο; Υπάρχει κάποια ενημέρωση (που ίσως αγνοώ εγώ και κάποιοι φίλοι μου) που να λέει σχετικά με το έργο, όπως περιγραφή, σχεδιασμός, έναρξη, τέλος, σκοπός, διάρκεια, κόστος, κλπ.;  αν δεν υπάρχει μήπως έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει;
Μήπως αυτό είναι αυτονόητο που γίνεται ντροπή όταν μετατρέπεται σε ζητούμενο;

2 σχόλια:

  1. lene psemata!
    Exoyn kopsei oles sxedon tis rizes.
    Ta platania ua jerauoyn.
    Oxi shmera-ayrio alla poly syntoma....
    Na to Thymaste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι να θέλω νάραγε
    Βροχή για τις ΕΛΙΕΣ ή
    Ανομβρία για το έργο;
    Ιδού η μεγάλη απορία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα