Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣ - Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού το 2018

Στην «πρώτη γραμμή» των στόχων του υπουργείου Εργασίας για το νέο έτος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που απώλεσαν το ΕΚΑΣ.
Η τοποθέτηση αυτή προήλθε από την ίδια την Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM». Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας, θα είναι εφικτό στο εξής να «διορθώνονται αδικίες» αφού ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεονάσματα και το Ασφαλιστικό Σύστημα «στέκεται στα πόδια του». Άρα θα βρεθεί λύση για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση έως 120 δόσεων για όσους έχουν χρέη προς τα Ταμεία, θα εκδοθεί πριν από την αλλαγή του έτους, δηλαδή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα αφορά οφειλές που έχουν γίνει έως 31.12.2016 και το χρονικό περιθώριο υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα είναι μέχρι το τέλος του 2018. Θα αφορά οφειλέτες με πτωχευτική ικανότητα με χρέη έως 20.000 ευρώ. Επίσης, υπό προϋποθέσεις θα αφορά και οφειλέτες με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ. dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα