Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ο “Νηλέας” στην Ισπανία

Στην Ισπανία, στην περιοχή της Αλμερίας, θα βρεθούν εκπρόσωποι της Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου «Νηλέας» από τη Χώρα, αλλά και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα IoF 2020.
Η επίσκεψη θα γίνει 8-11 Δεκεμβρίου και θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που είναι ο επιστημονικός φορέας υλοποίησης του προγράμματος στη χώρα μας.
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η παραγωγή ποιοτικότερου προϊόντος και η εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητάς του - κάτι το οποίο θα γίνει με την τοποθέτηση αισθητήρων στο χωράφι και το ελαιοτριβείο, στο πλαίσιο της γεωργίας ακριβείας.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ με έρευνα σε 19 διαφορετικές καλλιέργειες. Οσον αφορά την καλλιέργεια της ελιάς η εφαρμογή του γίνεται στην περιοχή της Χώρας
μέσω του «Νηλέα» και στην Αλμερία της Ισπανίας. Στην Ελλάδα επιστημονικά υπεύθυνοι είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Μεσσήνιος καθηγητής Σπύρος Φουντάς που ασχολείται ειδικά με την γεωργία ακριβείας, με πολυάριθμες έρευνες στην περιοχή της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας ειδικά.
Κ.Μπ. πηγη: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα