Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Μικρή κίνηση σε καταλύματα για τα Χριστούγεννα σε Καλαμάτα και Τριφυλία



Λίγα ήταν τα διαθέσιμα δωμάτια που είχαν απομείνει χθες στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας για τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς τα περισσότερα είχαν κλείσει για το διάστημα από σήμερα Σάββατο μέχρι και τις 26 του μήνα.
Αυτό έβλεπε κανείς αναζητώντας δωμάτιο στις γνωστές ιστοσελίδες Trivago και Booking, ωστόσο η πραγματικότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Χριστίνα Μελεξοπούλου διαμορφώνεται εντελώς διαφορετική. Η Καλαμάτα όπως μαρτυρούν και οι δύο δεν είναι ο κατεξοχήν χριστουγεννιάτικος προορισμός, καθώς οι εκδρομείς επιλέγουν πιο ορεινά μέρη ή χιονοδρομικά κέντρα - ενώ και τα ενοικιαζόμενα δεν προτιμώνται αυτές τις ημέρες γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν τα ολοκληρωμένα πακέτα με ρεβεγιόν των ξενοδοχείων.
Μικρή έως ανύπαρκτη είναι και η κίνηση στην περιοχή της Τριφυλίας, όπως λέει στην “Ε” ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, Κώστας Αγγελόπουλος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αισιοδοξία υπάρχει για τα Θεοφάνια, καθώς σύμφωνα με τον κ. Καραλή υπάρχει ζήτηση και ως νομός θα έχουμε τις μέρες εκείνες περισσότερους επισκέπτες από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Πιο αναλυτικά, ο Δημήτρης Καραλής λέει ότι “όπως πάντα ο κλάδος μας είναι προετοιμασμένος για να υποδεχτεί αυτές τις εορταστικές ημέρες τους επισκέπτες, και ευελπιστεί σε προσέλευση κυρίως ντόπιων επισκεπτών”. Παρ' όλα αυτά “η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη”, σημειώνει και προσθέτει ότι “υστερεί γιατί δεν είναι σύμμαχος και ο καιρός”. Η πληροφόρηση που ο ίδιος έχει είναι για μεγάλη ζήτηση από επισκέπτες “στις περιοχές της Αρκαδίας και της Αχαΐας, που έχουν χειμερινό τουρισμό και χιονοδρομικά κέντρα”. Αντίθετα, “ο αστικός χαρακτήρας της δικής μας περιοχής δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες των εγχώριων τουριστών”. Ωστόσο με σύμμαχο των καιρό που βελτιώνεται “προς τα Θεοφάνια φαίνεται να υπάρχει μια μεγαλύτερη προσέλευση”, λέει, και εξηγεί πως “οι πληροφορίες για τον καινούργιο χρόνο και την εβδομάδα Θεοφανίων δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Μεσσηνία”.
Η Χριστίνα Μελεξοπούλου μας λέει ότι “στα ενοικιαζόμενα δεν υπάρχει κίνηση, αλλά ποτέ δεν είχαμε κίνηση τα Χριστούγεννα”. Όσοι δε από τους συναδέλφους της έχουν κάποιες κρατήσεις, αυτές είναι “για ένα-δύο διαμερίσματα”. Προσθέτει ακόμα πως τα ξενοδοχεία προσφέρουν πακέτα με ρεβεγιόν, γι’ αυτό και τα προτιμούν οι επισκέπτες σε σύγκριση με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Ο Κώστας Αγγελόπουλος σημειώνει ότι στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Τριφυλίας “δεν υπάρχει δουλειά. Αυτές οι γιορτές είναι των πόλεων και των ορεινών προορισμών – στην Τριφυλία δεν υπάρχει κίνηση τις γιορτές των Χριστουγέννων”.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Οι τιμές για μια διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, για τις ημέρες των Χριστουγέννων σε δίκλινο δωμάτιο, διαμορφώνονταν χθες -σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Trivago και Booking- από 32 ευρώ για ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης μέχρι 119 ευρώ σε παραλιακό ξενοδοχείο. Για τρεις διανυκτερεύσεις οι αντίστοιχες τιμές διαμορφώνονταν σε ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης από 80 ευρώ το πιο φθηνό (σε δίκλινο δωμάτιο) έως και 498 ευρώ το ακριβότερο σε ξενοδοχείο με πρωινό.   Ν.Κ. eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα