Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η επίσημη δήλωση της οικογένειας Βακάκη για το πολύνεκρο τροχαίο της Θήβας!


Η οικογένεια Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής.
Η δήλωσή της έχει ως εξής:«Δήλωση του πατέρα του 24χρονου οδηγού της μοιραίας Πόρσε που σκότωσε το θάνατο στην εθνική… Σε μια φράση μόνο, που περικλείει όμως όλο το θρήνο και τον πόνο της, η οικογένεια Βακάκη «μίλησε» για το χαμό του 24χρονου μοναχογιού της, του Γιώργου. «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε το αφόρητο…» Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου η δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής. Η δήλωση της οικογένειας ως εξής:
«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.  
Οικογένεια Απόστολου Βακάκη» 

Με εξαίρεση όσων εκτάσεων επιδοτούνται: Ερχεται ρύθμιση για τα δασικά

Με εξαίρεση όσων εκτάσεων επιδοτούνται: Ερχεται ρύθμιση για τα δασικάΔιέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες αναζητεί η κυβέρνηση. Η πρόταση που μπήκε στο τραπέζι στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα είναι η νομιμοποίηση των αγροτικών εκτάσεων που παίρνουν επιδότηση και φαίνονται δασικές στους χάρτες του 1945 μέσα από νομοθετική ρύθμιση, ακολουθώντας το πρότυπο που εφαρμόστηκε και με τους αυθαίρετους οικισμούς στο παρελθόν. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης πρότεινε να “σβηστούν” με ιώδες χρώμα από τους δασικούς χάρτες οι καλλιεργούμενες σήμερα εκτάσεις που στο παρελθόν ήταν δάσος. Το θέμα με τις εκτάσεις που ήταν δάσος και στη συνέχεια έγιναν καλλιέργειες και επιδοτούνται, γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί μέσα από σχετική νομοθετική ρύθμιση και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες τη σαφή διατύπωση που θα προωθηθεί για να καταλάβουμε αν θα ξεμπλέξει το κουβάρι ή θα έχουμε νέες ενστάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, με τις προθεσμίες να τρέχουν και οι πάντες να τηρούν στάση αναμονής. Να σημειωθεί ότι στη Μεσσηνία οι δασικές εκτάσεις που μετατράπηκαν σε αγροτικές φτάνουν τα 81.988 στρέμματα. Το άλλο μεγάλο ζήτημα που παραμένει -και εκεί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη- είναι τι θα γίνει με τις εκτάσεις που στο παρελθόν ήταν καλλιεργούμενες και στη συνέχεια έγιναν δάσος. Στη Μεσσηνία 294.955 στρέμματα έχουν μετατραπεί από αγροτικά σε δασικά με την περιοχή της Μάνης και τις άλλες ορεινές περιοχές του νομού να έχουν τεράστιο  ζήτημα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Ελληνική κουλτούρα και παραδόσεις σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο

Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν σήμερα την Ελληνική κουλτούρα και τις παραδόσεις.
Η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων εντείνει τις δυσκολίες κοινωνικής ενσωμάτωσης και δημιουργεί συγκρουσιακό περιβάλλον.
Οι πολιτικές και θρησκευτικές ηγεσίες σε όλον τον κόσμο, στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας αποφεύγουν να εκκινήσουν τον αναγκαίο διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο για να αμβλυνθούν τα προβλήματα και οι συγκρούσεις.
Η διχαστική ρητορική και η διγλωσσία που καλλιεργούνται, δεν βοηθούν στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και των αναγκών συμβίωσης.
Οι πολιτισμικές αντιφάσεις που αναδεικνύονται ξεκάθαρα στην Ελληνική κοινωνία, δεν είναι καλός οιωνός για το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Η «κοινωνία αξιών» αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να εξετάσει σε βάθος τα εκρηκτικά αυτά ζητήματα, ξεκινώντας με αυτήν την πρώτη εκδήλωση ένα ανοικτό διάλογο με την κοινωνία. Στην πρωτοβουλία αυτή, και στο πλαίσιο της συνεργασίας της κοινωνίας αξιών με το Ποτάμι, συμμετέχει και ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Βίντεο: Η στιγμή που η Porsche συγκρούεται με το αυτοκίνητο στην Αθηνών-Λαμίας

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη σύγκρουση και την άμεση ανάφλεξη των δύο οχημάτων που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άτομα μεταξύ των οποίων και ένα αγοράκι 2,5 ετών. Ποια η ταυτότητα του οδηγού της Porsche; (vid)Θοδωρής Παναγιωτίδης
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στην Εθνική Οδό κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή που η Πόρσε ανεξέλεγκτη και με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο σε πάρκινγκ της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας κοντά στον Ύπατο Θηβών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια 33χρονη γυναίκα και ο 2,5 ετών γιος της που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, την ώρα που ο πατέρας της οικογένειας βρισκόταν στην τουαλέτα που υπάρχει στο πάρκινγκ.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος αυτής της τραγωδίας. Ένας άτυχος οικογενειάρχης που πήγαινε ταξίδι με τη γυναίκα και το παιδί του σταμάτησε κάποια στιγμή επί της

Πέθανε ο Αριστείδης Καλαντζάκος


Εφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Μεσσήνιος πολιτικός Αριστείδης Καλαντζάκος, που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Γεννημένος το 1928 στην Κυπαρισσία, υπήρξε βουλευτής της ΕΡΕ από το 1958 έως το 1967 και της ΝΔ από το 1974 έως το 1996 και διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (03/04/1967 - 21/04/1967) και Συντονισμού (10/09/1976 - 21/10/1977) και υπουργός Εμπορίου (11/10/1980 - 21/10/1981) και Εργασίας (11/04/1990 - 12/10/1993).
Δικηγόρος το επάγγελμα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, και σις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί, στη Γαλλία, ενώ ήταν διδάκτορας Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν Γερμανίας.
Ήταν παντρεμένος με την Δωροθέα Λαντζούνη (κόρη του επί σειρά ετών προέδρου των ΑΧΕΠΑΝΣ Περικλή Λαντζούνη), με την οποία απέκτησαν μία κόρη, τη Σοφία, που με τη σειρά της διετέλεσε βουλευτής Μεσσηνίας και υφυπουργός Εσωτερικών.
Ο Αριστείδης Καλαντζάκος ήταν γόνος οικογένειας με πολιτική παράδοση. Τρισέγγονος του οπλαρχηγού της επανάστασης του 1821 Αναγνώστη Καλαντζάκου, ανηψιός του Νίκου Καλαντζάκου βουλευτή το 1920 και το 1926, ανιψιός του γιατρού Αλέξανδρου Καλαντζάκου που διετέλεσε υπουργός και βουλευτής από το 1928 έως το 1957 και γιος του Γεωργίου Καλαντζάκου που ήταν δήμαρχος Κυπαρισσίας με τελευταία του θητεία το 1964.
Το 1959, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στα Ηνωμένα Εθνη ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Το 1960, μετείχε στη διάσκεψη των νέων πολιτικών ηγετών του ελεύθερου κόσμου στο Παρίσι. Το 1963, υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ΕΟΚ στις Βρυξέλλες.
Το 1974, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής επί των Οικονομικών, μέλος της

Χορός αστυνομικών της Τριφυλίας με κοινωνικό χαρακτήρα

Χορός αστυνομικών της Τριφυλίας με κοινωνικό χαρακτήρα
Φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχε ο φετινός ετήσιος χορός των αστυνομικών υπαλλήλων και του πολιτικού προσωπικού των τμημάτων της Τριφυλίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο «Στεφανής» στην Τερψιθέα.
Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την ενίσχυση της οικογένειας συναδέλφου τους που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αλληλεγγύη τους.
Εξάλλου και ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας που βρέθηκε στην εκδήλωση, στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε ότι η καρδιά της εκδήλωσης είναι η αγάπη στο συνάνθρωπο, μια αγάπη που οι αστυνομικοί την δείχνουν καθημερινά στην πράξη και αυτό είναι ο αστυνομικός πολιτισμός. Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται μεταξύ συναδέλφων, σε μια γνώριμη περιοχή όπως είπε καθώς είχε υπηρετήσει στην Τριφυλία το 1995.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

Μεγάλο, εντυπωσιακό, τρελό Φιλιατρινό Καρναβάλι 2017!

Έδρα δυνατή, του κεφιού, της χαράς, της τρελής Αποκριάς τα Φιλιατρά με το μεγάλο, εντυπωσιακό και ξακουστό Φιλιατρινό Καρναβάλι! Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν σήμερα τα Φιλιατρά και γιόρτασαν σε ξέφρενους ρυθμούς την τρελή Αποκριά! Κάτοικοι των Φιλιατρών, σύλλογοι, σχολεία της πόλης, καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην καρναβαλική παρέλαση και τη μουσική εκδήλωση που ακολούθησε στην πλατεία!
Στα Φιλιατρά δεν έπεφτε καρφίτσα! Περισσότερα από 20 καρναβαλικά άρματα και γκρουπ και εκατοντάδες καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, από τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και το Κοπανάκι πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους όπου έγινε η καρναβαλική παρέλαση και την κεντρική πλατεία Φιλιατρών!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Διευκρινήσεις από την ΤτΕ αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού

«Η φύλαξη μέρους του χρυσού και εκτός συνόρων αποτελεί διεθνή πρακτική για όλες σχεδόν τις Κεντρικές Τράπεζες».

«Στην Έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ, δημοσιεύεται ακριβώς το ποσό του χρυσού που κατέχει η Τράπεζα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την 31η Δεκεμβρίου 2016 τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό φτάνουν τους 149,1 τόνους και η αξία τους τα 5.261,8 εκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζει η ΤτΕ, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού.
Το ήμισυ σχεδόν των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχει μετακινηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το υπόλοιπο φυλάσσεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους πάνω από 50 ετών

Νέα προγράμματα για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους πάνω από 50 ετών
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 10 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης, για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης συνολικά 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Οι 5.000 θέσεις αφορούν ανέργους άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, είναι δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των 6 και των 12 μηνών αντίστοιχα και οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης.
Οι 10.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των 3 μηνών και στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εργοδότες που κατά το μήνα υποβολής των αιτήσεων απασχολούν προσωπικό έως 20 άτομα με πλήρη απασχόληση.
Οι επιχειρήσεις, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα δεν πρέπει πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης να έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια του 12μηνου -για το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων- ή του τριμήνου -για το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων- πριν από την υποβολή της αίτησης. Διατηρούν επίσης το προσωπικό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Grexit;

Φθάνει ο κόμπος στο χτένι με το ελληνικό ζήτημα. Στο έδαφος της οικονομικής της ισχύος, σε σχέση με τις ΗΠΑ, η ΕΕ πραγματοποιεί πλεόνασμα 150 δισ. τον χρόνο. Έχει ισχυρότερη οικονομία από την Αμερική.
Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Βεργόπουλος: Φτάνει ο κόμπος στο χτένι με το ελληνικό ζήτημαΤο Grexit μόνο ο Σόιμπλε το ανακινεί, και κανείς άλλος. Καταρχάς, να σημειώσω πως δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία, από την εποχή της αρχαίας Βαβυλωνίας και Αιθιοπίας μέχρι σήμερα, να επισείεται από το δανειστή η απειλή της χρεοκοπίας, ότι δηλαδή θα σε κάνω να μην μπορείς να με ξεπληρώσεις! 
Αυτό που παίζει ρόλο για μια υπερχρεωμένη χώρα δεν είναι το συνολικό χρέος, αλλά το βάρος της ετήσιας εξυπηρέτησής του 
Οι δανειστές, η Ευρώπη, δεν θέλουν να επιλύσουν το κύριο πρόβλημα, αυτό της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, καθυστερούν συζητώντας για δευτερεύοντα ζητήματα. 
Το δεύτερο καλύτερο είναι να μετατεθούν οι ημερομηνίες πληρωμών και να δοθεί μια γενναία περίοδος χάριτος, να εφαρμοστούν δηλαδή τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αξιοποίηση για το Δημόσιο και τους πολίτες


 Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης
Το θέμα της αναδιοργάνωσης των μονάδων του Στρατού, με το κλείσιμο του στρατοπέδου του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα, επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ προβλέπει, μετά τον Ιούλιο, το κλείσιμο όλων των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο. Σχεδιάζεται να παραμείνουν μόνο τα κέντρα εκπαίδευσης στον Αυλώνα και στη Θήβα και η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων να γίνεται και στις μάχιμες μονάδες στην παραμεθόριο, στον Εβρο και στα νησιά.
Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα υλοποιηθεί. Γιατί πέρα από τον προγραμματισμό και τα σχέδια των στρατιωτικών, θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνουν όλα αυτά πράξη. Η κυβέρνηση να αντέξει στις πολιτικές πιέσεις βουλευτών, δημάρχων, τοπικών φορέων που αντιδρούν στο κλείσιμο των μονάδων στις περιοχές τους και καταφέρνουν κάθε φορά να περνούν τις απόψεις τους.

Συγκινητικός Ρανιέρι: Χθες, το όνειρό μου πέθανε!

Στο αποχαιρετιστήριο του γράμμα προς τους οπαδούς της Λέστερ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι συγκλονίζει. «Το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στην Λέστερ».

Ηταν ένα μήνυμα που μοιράστηκε στα αγγλικά Μ.Μ.Ε. από τον ατζέντη Στιβ Κάτνερ. Ένα συγκλονιστικό γράμμα, μία κατάθεση ψυχής από ένα άνθρωπο που δείχνει συντετριμμένος από την απόλυση του από την Λέστερ, την ομάδα με την οποία έγραψε το μεγαλύτερο παραμύθι όλων των εποχών.

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Κλαούντιο Ρανιέρι προς τους οπαδούς της Λέστερ, πραγματικά ραγίζει καρδιές:

«Χθες το όνειρό μου πέθανε. Μετά την περσινή ευφορία και την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, το μόνο που ονειρευόμουν ήταν να μείνω για πάντα στη Λέστερ. Την ομάδα που αγαπώ.

Δυστυχώς δεν ήταν γραφτό να γίνει κάτι τέτοιο… 

H αρχή του τέλους για τα μετρητά;

 Κομισιόν εξετάζει την επιβολή ανώτατων ορίων στις πληρωμές με μετρητά. Η ιδέα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ωστόσο κυρίως στη Γερμανία καταγράφονται ήδη οι πρώτες αντιδράσεις.
default
Η ιδέα της επιβολής ανώτατου πλαφόν στις πληρωμές με μετρητά είναι ακόμη στα σπάργανα. Εντούτοις η Κομισιόν δεν αρνείται ότι την εξετάζει και μάλιστα σοβαρά. Ως βασικό επιχείρημα ενός τέτοιου ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης προτάσσεται η καταπολέμηση της διακίνησης μαύρου χρήματος για τη χρηματοδότηση εγκληματικών ή τρομοκρατικών ενεργειών. Πράγματι σε αυτό το πεδίο, ενδεχόμενη επιβολή ανώτατου ορίου στις συναλλαγές ίσως να είχε νόημα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στις συνεδριάσεις των υπ. Οικονομικών της ΕΕ ήδη πέρσι. Επίσης πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ανάλυση της Κομισιόν αναφορικά με τις πιθανές συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, το ερώτημα που έθεσε η Κομισιόν είναι το εξής: «Οι πληρωμές υψηλών ποσών με μετρητά είναι αναγκαίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο;»
«Κατάργηση μετρητών σημαίνει κρατικός έλεγχος»

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μαρινόπουλος: Τέλος εποχής. Κλειστά την Τρίτη τα καταστήματα

Αύριο Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα που τα καταστήματα της αλυσίδας θα λειτουργούν για λογαριασμό της Μαρινόπουλος. Το συγκινητικό μήνυμα για το τέλος εποχής
Ένας κύκλος που άνοιξε πριν από 55 χρόνια, με τα εγκαίνια του πρώτου σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου το 1962, κλείνει αύριο Σάββατο τελευταία ημέρα που τα καταστήματα της αλυσίδας θα βρίσκονται υπό την σκέπη του άλλοτε κραταιού και πανίσχυρου ομίλου.
Την ερχόμενη Τρίτη, επόμενη της Καθαράς Δευτέρας, τα καταστήματα της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά ώστε να υλοποιηθούν οι τεχνικές εργασίες που επιτρέπουν την ομαλή μετάβαση στη νέα εταιρεία, όπως πρώτο ενημέρωσε το news 247 . Συγκεκριμένα στις πόρτες των καταστημάτων θα αναρτηθούν ανακοινώσεις οι οποίες θα ενημερώνουν τους πελάτες:

Λόρδος Βύρων: Φιλέλληνας χωρίς αυταπάτες

Η βιογραφία του λόρδου Βύρωνος από τον βρετανό νεοελληνιστή Ρόντρικ Μπίτον αποκαλύπτει τη συμβολή του στη διαμόρφωση μιας μοντέρνας πολιτικής πραγματικότητας στην επαναστατημένη Ελλάδα βασισμένης στον ρεαλισμό, στη διπλωματία και στη συνεργασία των εθνών

Λόρδος Βύρων: Φιλέλληνας χωρίς αυταπάτες
«Η υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι» (1861). Εργο του Θεόδωρου Βρυζάκη
Roderick Beaton
Byron’s War: Romantic Rebellion, Greek Revolution
Εκδόσεις Cambridge University Press, 2013,
σελ. 338, τιμή 30 στερλίνες
Κορυφαίος ποιητής του βρετανικού ρομαντισμού και ευγενής με πολιτικές φιλοδοξίες, ιδεολόγος αλλά και ακτιβιστής με σημερινούς όρους, ο Μπάιρον ήταν ένας φιλέλληνας χωρίς αυταπάτες. Οι κεντροευρωπαίοι αρχαιολάτρες φιλέλληνες του καιρού του έβλεπαν την Ελληνική Επανάσταση ως το απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση της αναβίωσης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ο άγγλος λόρδος δεν είχε τέτοιες προσδοκίες. Γνώριζε καλά, έχοντας προσωπική εμπειρία από τα χρόνια της περιήγησής του στην Ελλάδα στα 1809-1811, ότι οι Ελληνες της εποχής του δεν ήταν οι αρχαίοι των κλασικών αναγνωσμάτων του στο Κέιμπριτζ. Τι τον παρακίνησε λοιπόν στα 1823 στην απόφαση να διαθέσει την περιουσία του και τον εαυτό του στην υπηρεσία του Αγώνα των Ελλήνων; Ηταν η ανία, η συγγραφική κόπωση, η ανάγκη για περιπέτεια, εγγενής στην τυχοδιωκτική φύση του, ή κάτι βαθύτερο; Στο ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει ο Ρόντρικ Μπίτον στη βιογραφική μελέτη του Byron's War: Romantic Rebellion, Greek Revolution(Cambridge University Press, 2013) που εκδόθηκε πρόσφατα στη Βρετανία και πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά εντός του 2014 από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

Αντιευρωπαϊσμός – Για πέντε παλιοψήφους!


Κωνσταντίνος Σοφούλης
Ο Κωνσταντίνος Μ. Σοφούλης είναι ομότιμος 
καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Είτε συμφωνήσει είτε όχι η κυβέρνηση με τους εταίρους μας, τη ζημιά της την έχει κάνει: Παγίδεψε την κοινωνία σε ένα περίπου υστερικό αντιευρωπαϊσμό, που αποτυπώνεται στα πρωτοφανή ποσοστά υποστήριξης που δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Είναι προφανές, ότι αφού επί της ουσίας δεν έχει πετύχει το παραμικρό η κυβέρνηση, ο μόνος λόγος που εξασφαλίζει την υποστήριξη είναι η αντιευρωπαϊκή υστερία με το σύνθημα «δεν εκβιαζόμαστε». Κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να κερδίσει την ψήφο των αφελών που φαίνεται ότι συνιστούν μάλλον πλειονοψηφία. Αναμφισβήτητα, τον δρόμο είχαν στρώσει και οι προηγούμενοι. Όλη αυτή σκηνοθεσία των «σκληρών διαπραγματεύσεων» στο προηγούμενο διάστημα αποτυπώνονταν στη συνείδηση του κόσμου ως ΑΝΙΘΕΣΗ μεταξύ ΕΕ και Ελλάδος. Σάμπως να είχαμε να μοιράσουμε κάποια άχυρα. Η ζημιά για το έθνος έχει γίνει και είναι βαθιά και εξαιρετικά σημαντική. Είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που, όπως σωστά επισήμανε ο Σιακαντάρης από αυτές εδώ τις στήλες, προβάλλεται τόσο έντονα η ροπή προς επαναβαλκανοποίηση. Γιατί η χωριστική από την ΕΕ ρητορεία οδηγεί αυτομάτως στο να κατακαθίσει η χώρα μας στα φυσικά γεωγραφικά της όρια: Τα βαλκάνια. Είναι καθήκον των δυνάμεων της προόδου και της δημοκρατίας να εγγράψουν τώρα ψηλά στην πολιτική ατζέντα τους την καλλιέργεια του ευρωπαϊσμού για να επανέλθει η πολιτισμική ισορροπία. Μόνο που ο ευρωπαϊσμός αυτή τη φορά πρέπει να καλλιεργηθεί στην ορθή πολυδιάστατη βάση του και όχι στην ψευδή εικόνα που είχε καλλιεργηθεί μέχρι πρότινος, ως μια σχέση που στηρίζεται στην εξασφάλιση «βοήθειας» και επιδοτήσεων. Η Ευρώπη πρέπει να στηθεί στο σωστό αξιακό και πολιτισμικό βάθρο της όπου στηρίζεται και η πολιτική της ταυτότητα για το εσωτερικό της και την διεθνής σκηνή. Δεν είναι ό «θείος Τρούμας (sic)» της εποχής της αμερικανικής βοήθειας που σαν αμερικανάκι μας έφερνε δώρα επειδή είμαστε ωραίοι!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ψαλιδίζονται οι εξουσίες των δημάρχων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημ.συμβ. τριφυλιας 2016
Απλή αναλογική και μείωση της θητείας τους
 
Αλλαγές στον «Καλλικράτη» μελετά η κυβέρνηση. Οι εξουσίες των δημάρχων ψαλιδίζονται, καθώς εισάγεται απλή αναλογική και μείωση θητείας, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Η πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει σε αλλαγές στη θεσμική συγκρότηση και λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαγγέλθηκε από πέρυσι. Μάλιστα, ήρθε ως συνέχεια της καθιέρωσης της απλής αναλογικής.
Οι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα στις πρώτες διαρροές στοιχείων και πολλοί απέδωσαν τις προθέσεις στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία στις αρχές του 2015 δεν είχε καταφέρει λίγους μήνες νωρίτερα να εκλέξει δημάρχους με τη δική του «σημαία» (μόνον 8 στους 325).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, μεταξύ των προτάσεων είναι:
Απλή αναλογική: Θα ισχύει και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και οι έδρες των

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι της Μαραθόπολης


Η σορός ενός άνδρα, ηλικίας περίπου 60 ετών, εντοπίστηκε δίπλα από το λιμάνι της Μαραθόπολης λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου.

Τον άτυχο άνδρα, ο οποίος κατάγεται από τα Φιλιατρά, βρήκαν πεσμένο στην θάλασσα, και δίπλα στα βράχια, ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες αλλά όμως ήταν πλέον αργά.

Ο 60χρονος ήταν και ο ίδιος ερασιτέχνης ψαράς και σύχναζε καθημερινά στη θαλάσσια περιοχή της Μαραθόπολης. Στο λιμάνι ήταν παρκαρισμένο και το δίκυκλό του.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Καρναβάλι στα Φιλιατρά

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Φιλιατρά 20/2/2017

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες για το ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φιλιατρινού Καρναβαλιού οργανώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 όλα να είναι έτοιμα για τους καρναβαλιστές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση αλλά και για τους εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρίσκονται στην πόλη. Η παρέλαση θα γίνει στις 3:00 μμ, στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.
Το φετινό ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Τριφυλίας και την Καρναβαλική Επιτροπή. Οικονομικά στηρίζουν το καρναβάλι εκτός από τους παραπάνω φορείς σύλλογοι, ιδιώτες και επαγγελματίες της περιοχής. Μεγάλος χορηγός είναι το ΑΒ Food Market Φιλιατρών και το Κρεοπωλείο Αλεξανδρόπουλος.

Οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση αλλά να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν σ` αυτήν.  Στις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθούν χρηματικά βραβεία τριακοσίων, διακοσίων και εκατό ευρώ αντίστοιχα. Επίσης σε κάθε ομάδα δεκαπέντε ατόμων και πάνω που θα λάβει μέρος, η Καρναβαλική Επιτροπή θα δώσει εκατό ευρώ για να αντιμετωπίσει μέρος των εξόδων της συμμετοχής της.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι 100 σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου


kinima
Τη διετία 2009-2011
Τις 100 πιο σημαντικές μόνο μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου τη διετία 2009-2011 καταγράφουν σε ένα σημείωμα στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θυμίζοντας τέσσερα χρόνια μετά ότι μεταρρυθμιστικό έργο υπήρξε. Απλά διεκόπη.

Από το εννεασέλιδο σημείωμα προκύπτει αβίαστα ότι ως πρωθυπουργός τότε, ο νυν πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου προώθησε σειρά αλλαγών από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το κράτος, ως την οικονομία, την εργασία, την παιδεία, την αγροτική πολιτική, το περιβάλλον κ.ο.κ.
Δείτε εδώ, κωδικοποιημένες τις 100 σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου:
ΟΙ 100 (ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ) ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2009- 2011
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Eurogroup «βγάζει στη σέντρα» τον Τόμσεν! Λανθασμένες οι εκτιμήσεις του για το ελληνικό πρόγραμμα


Το Συμβούλιο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Εurogroup είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ και πλέον σύσσωμη η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπραχθούν και στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητα



Και αυτό διότι ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Σύμφωνα με έγγραφο του Συμβουλίου, η ομάδα Τόμσεν έχει κάνει

Η σκευωρία του εθνικού νομίσματος και το σαμποτάζ στη Δημοκρατία

Μια ιστορία γεωπολιτικού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την Ελλάδα του 2017
Παπαδόπουλος
Παύλος
Αργά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας της ευρωζώνης που έχει υποστεί τις συνέπειες μιας πολυετούς οικονομικής κρίσης είναι μόνος του στο γραφείο του. Λίγος χειμωνιάτικος ήλιος μπαίνει από ένα από τα λευκά παράθυρα της βόρειας πλευράς με θέα στην πολυκατοικία με ιδιοκτήτες βαθύπλουτους απογόνους πλοιοκτητών. Στο χώρο του γραφείου κυριαρχεί το γλυκό κίτρινο φως που αντανακλάται στις ξύλινες επιφάνειες και στα έπιπλα αντίκες. Άδεια είναι η καινούρια γωνιά των συναντήσεων με τους επιφανείς, δηλαδή οι δύο καρέκλες δίπλα από ένα στρογγυλό τραπέζι με λεπτά σιδερένια πόδια που θυμίζει τραπεζάκι κήπου.
Είναι η γωνιά του πρωθυπουργικού γραφείου που διαμορφώθηκε μέσα στις πρώτες εβδομάδες της ανάληψης της εξουσίας από τον συγκεκριμένο πολιτικό. Πρόκειται εμφανώς για απομίμηση μιας παραδοσιακής γωνιάς του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου και συγκεκριμένα το σαλονάκι με τις πολυθρόνες με τις φαρδιές μπλε και μπεζ ρίγες μπροστά στο μαρμάρινο τζάκι που βρίσκεται κάτω από το πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσιγκτον με τη χρυσή κορνίζα.
Στο φτωχικό πρωθυπουργικό σαλονάκι δεν υπάρχει εκείνη την ώρα κάποιος υψηλός προσκεκλημένος, ούτε στρογγυλοκάθονται υπουργοί που ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα με δημοσιογράφους όπως συμβαίνει στο περιθώριο πολύωρων συσκέψεων που αφιερώνονται στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της λογικής. Δεν είναι μόνο οι απόρρητες εκθέσεις για το Κλαμπ του Παρισίου που κάποιοι κακεντρεχείς επιμένουν ότι υπάρχουν μέσα στα πρωθυπουργικά «X - files» (και για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω...).
Όπως βεβαιώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ο πρόεδρος συχνά βυθίζεται στη μελέτη των δημοσκοπήσεων, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε. Ο Πρωθυπουργός, εκτός από επικεφαλής της κυβέρνησης, είναι ένας από τους πιο προσεκτικούς και εύστοχους αναλυτές δημοσκοπήσεων στη χώρα αυτή.
«Το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός»

Εκδήλωση "δραχμιστών": Αλλαγή νομίσματος, υποτίμηση 50% και πληθωρισμός 10%

Εκδήλωση "δραχμιστών": Αλλαγή νομίσματος, υποτίμηση 50% και πληθωρισμός 10%
Μελέτη, η οποία στοχεύει στο να αποδείξει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εφικτή με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο, παρουσιάστηκε απόψε σε κινηματογράφο της Αθήνας από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής που αποτελεί πρωτοβουλία του Κ. Λαπαβίτσα και η οποία εκπονήθηκε από τον καθηγητή πολιτικής οικονομίας, Θεόδωρο Μαριόλη.
Η εκδήλωση είχε πολιτικό χρώμα, χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη, την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ παρόντα ήταν αρκετά πρώην στελέχη τπυ ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, όπως η Ν. Βαλαβάνη, Θ. Πετράκος, Δ. Στρατούλης, Α. Κυρίτση, κ.α..

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Σακοράφα, Μαριάς, Χουντής στα Χανιά για το «σκάνδαλο Fraport»

: Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει το ξεπούλημα των αεροδρομίων

Με αναφορά στη χρηματοδότηση του ξεπουλήματος των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport με λεφτά από τις ανακεφαλαιοποιημένες από χρήματα των Ελλήνων πολιτών ελληνικές τράπεζες η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Δασκαλογιάννης» καταγγέλλει ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες αλλά σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι οι διεθνείς τράπεζες που εμφανίσθηκαν ως χρηματοδότες της Fraport δεν είναι γερμανικές τράπεζες αλλά ούτε ιδιωτικές. Είναι πιστωτικά και «αναπτυξιακά» ιδρύματα που έχουν συσταθεί με κεφάλαια των ευρωπαικών κρατών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η συμφωνία Λαγκάρντ-Μέρκελ: Το ΔΝΤ μένει Ελλάδα, το χρέος πάει για 2018


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DIE WELT
Φωτογραφίες: AP Photo
Το ΔΝΤ θα μείνει στην Ελλάδα και η ελάφρυνση του χρέους θα μετατεθεί για το 2018. Αυτή είναι η συμφωνία Λαγκάρντ-Μέρκελ σύμφωνα με την Die Welt.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο για τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», η επικεφαλής του ΔΝΤ, υποσχέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι:

WikiLeaks: Η CIA παρακολουθούσε τα πάντα για την κρίση χρέους της Ελλάδας μέσω Γαλλίας

ΤΟ 2012 -ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΛΑΝΤ, ΣΑΡΚΟΖΙ, ΛΕΠΕΝ



Αντικείμενο κατασκοπείας από την CIA είχε γίνει η κρίση του ελληνικού χρέους, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks.
Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι για ένα διάστημα περίπου επτά μηνών - ως τον Σεπτέμβριο του 2012 – οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν επικεντρώσει τις εκθέσεις τους στην στάση των κομμάτων της Γαλλίας αναφορικά με την ελληνική κρίση. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα Wikileaks, εκείνο το διάστημα οι

Σοκ στην Αμερική: Αγοράκι 2 ετών δολοφονήθηκε live στο Facebook [βίντεο]



Η αστυνομία του Σικάγο αναζητεί τον δράστη μιας διπλής ανθρωποκτονίας, με το ένα θύμα να είναι ένα αγοράκι δύο ετών που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, η οποία μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook Live συγκλονίζοντας την Αμερική.
Το αγοράκι, ο Λάβονταϊ Γουάιτ, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός κόκκινου αυτοκινήτου μαζί με την 20χρονη θεία του και έναν 26χρονο άνδρα.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τεράστιας αξίας τα κατασχεμένα στα τελωνεία

Τεράστιας αξίας τα κατασχεμένα στα τελωνεία
Ανυπολόγιστης αξίας είναι οι κατασχέσεις που πραγματοποίησαν οι τελωνειακές αρχές μόνο το τελευταίο 3μηνο του 2016 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αδικαιολόγητα «μαύρα» χρηματικά ποσά, λαθραία χρυσά νομίσματα και κοσμήματα, παράνομα αυτοκίνητα και φορτηγά, όπλα, ναρκωτικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά και πετρελαιοειδή, προϊόντα-μαϊμού, ακόμη όμως και πραγματικές μαϊμούδες που εισήχθησαν παράνομα στην Ελλάδα.
Οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του περσινού έτους που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, σε ελέγχους στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, ήταν ιδιαίτερα εντατικοί αποφέροντας σημαντικά αποτελέσματα.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

«Δεν υπάρχει ψυχή, όλα πηγάζουν από τον εγκέφαλο»

λέει ο κορυφαίος Έλληνας νευροεπιστήμονας Γιώργος Παξινός
«Δεν υπάρχει ψυχή, όλα πηγάζουν από τον εγκέφαλο» λέει ο κορυφαίος Έλληνας νευροεπιστήμονας Γιώργος Παξινός - Media
Οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν την ψευδαίσθηση πως υπάρχει ψυχή, αφού όλα -και τα συναισθήματα- προέρχονται και ελέγχονται από τον εγκέφαλο, λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κορυφαίος Έλληνας νευροεπιστήμων της διασποράς Γιώργος Παξινός.
Αρνείται ότι υπάρχει καν ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο, δηλώνει άθεος και φανατικός ποδηλάτης, ενώ τονίζει ότι η θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι στην Ευρώπη. 
O Γιώργος Παξινός είναι μέλος (αντεπιστέλλον) της Ακαδημίας Αθηνών από το 2012 και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών από το 2009. Είναι διεθνώς γνωστός και πολυβραβευμένος για τη συμβολή του στη νευροανατομία και στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ανθρώπου και των ζώων. Τα συγγράμματά του και οι έρευνές του έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1944 και μετά το γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ για το σκάνδαλο ΑΕΠΙ. Ποια ήταν τα μέλη του ΔΣ – Μέλος και ο Δ. Τσακνής

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη και στον χώρο των δημιουργών οι αποκαλύψεις του tvxs.gr για το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας).
Οι μέτοχοι μοίραζαν τα λεφτά από την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών δίνοντας αστρονομικά ποσά (μέχρι 52.000 ευρώ μισθούς το μήνα!) στους εαυτούς τους και στις συνδεδεμένες εταιρείες οι οποίες ανήκαν στους ίδιους και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Την ίδια στιγμή που η ΑΕΠΙ κατέρρεε εξαιτίας των αμοιβών, ύποπτων συναλλαγών με συνδεδεμένες εταιρείες χωρίς τιμολόγια και ενώ πολλοί καλλιτέχνες έπαιρναν ψίχουλα. Μόνο  για την περίοδο 2011 – 2014 τα μέλη του ΔΣ και συγγενείς τους έλαβαν αμοιβές 7,4 εκ ευρώ, ενώ πληρώθηκαν άλλα 7,2 εκ ευρώ σε συνδεδεμένη εταιρία για τεχνική υποστήριξη.
«Δεν έχω δει το πόρισμα» λέει στο tvxs.gr,  ο πρόεδρος του ΔΣ Κ. Τριπολίτης. Ο πρώην υπουργός

Αυτοί είναι οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (φωτο)


Αναλυτικά στοιχεία για τους κατώτατους μισθούς στα κράτη-μέλη της ΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat).

O κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2017, ανέρχεται στα 684 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της Eurostat αναφέρεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2017, 22 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχουν εθνικούς κατώτατους μισθούς (εξαιρέσεις αποτελούν η Δανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σουηδία).

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Βρετανικά ΜΜΕ: Το Grexit του ΔΝΤ, το παραμύθι του χρέους και ο λευκοπλάστης

Στους Financial Times ο οικονομικός συντάκτης-αναλυτής Βόλφγκανγκ Μίνχαου επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση και την ευρωζώνη επειδή «αδυνατούν να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας».φωτό wealthdaily.com

Επικριτικά δημοσιεύματα, τόσο για τους πιστωτές της Ελλάδας όσο και για την ελληνική κυβέρνηση, φιλοξενεί ο βρετανικός Τύπος με αφορμή τις δυσκολίες στην επίτευξη συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Στους Financial Times ο οικονομικός συντάκτης-αναλυτής Βόλφγκανγκ Μίνχαου επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση και την ευρωζώνη επειδή «αδυνατούν να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας».