Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μη αναστρέψιμο το κλείσιμο του στρατοπέδου

Επέστρεψε από την Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όπου χθες  το πρωί συνάντησε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου είναι οριστική. Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί υπεύθυνα για τους σχεδιασμούς σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, όπως και για της αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος ως διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο δήμαρχο, οι εγκαταστάσεις θα περάσουν στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και αυτό στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να κάνει παραχωρήσεις είτε προς το Ελληνικό Δημόσιο είτε προς το Δήμο. Ξεκαθαρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις δεν περνούν στην κυριότητα του Υπεραταμείου ώστε να πωληθούν σε ιδιώτες.

Επίσης ο δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να δει έγγραφα του υπουργείου για την αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, σταδιακά και σε βάθος μεγάλου χρόνου. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι ένα μέρος των εγκαταστάσεων του υπό κατάργηση στρατοπέδου, πιθανόν μεγάλο, θα χρειαστεί για δραστηριότητες και ανάγκες  του διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης της 120 ΠΕΑ. πηγή: το θέρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα