Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Εγκριση σύμβασης για καταπολέμηση κουνουπιών στη Μεσσηνία

Εγκριση σύμβασης για καταπολέμηση κουνουπιών στη Μεσσηνία
Η οικονομική συμμετοχή του δήμου είναι 90.000 ευρώ (30.000 ευρώ το χρόνο), ποσό πολύ αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.
Αίσθηση προκάλεσαν η επίθεση και οι καταγγελίες του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρη Οικονομάκου κατά της εταιρείας της Περιφέρειας “Πελοπόννησος Α.Ε.”. Παρατήρησε ότι έχουν διατεθεί 10 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Εκανε λόγο για “απίστευτο πάρτι και αδιαφανείς διαδικασίες” στην “Πελοπόννησος Α.Ε.”, για “αμαρτωλή εταιρεία με μεγάλο ροκάνισμα των χρημάτων του ελληνικού λαού”. Επεσήμανε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκδηλώθηκαν τα 27 από τα 28 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι “κάποιες παρατηρήσεις μπορεί να συζητηθούν και να γίνουν αποδεκτές”. Ενημερώνοντας, νωρίτερα, για τον αρχικό προγραμματισμό της καταπολέμησης και την απόφαση για την υλοποίηση της 3ετίας, μίλησε για επιστημονικό παραλογισμό, καθώς είχε επιλεγεί να την κάνουν οι δήμοι στον αστικό χώρο και η Περιφέρεια στον περιαστικό. “Οι δήμοι δεν μπορούμε να αναλάβουμε χωριστό διαγωνισμό για τον αστικό χώρο. Και αυτή ήταν ομόφωνη θέση των δημάρχων. Ενας να έχει τη δουλειά, την ευθύνη”, διευκρίνισε ο κ. Νίκας.

Επιφυλάξεις και παρατηρήσεις, με βάση τα αποτελέσματα της καταπολέμησης των κουνουπιών κατά τα προηγούμενα χρόνια, εξέφρασε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακίλας.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης άφησε αιχμές για τη λειτουργία των Αναπτυξιακών ετσιρειών.
• Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει την ευθύνη για την καταπολέμηση των κουνουπιών και κάνει τους σχετικούς διαγωνισμούς. Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει οικονομικά, όπως και όλοι οι δήμοι, καθώς και στην επίβλεψη του προγράμματος καταπολέμησης.
Γ.Σ.πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα